Insolvenţa și dreptul afacerilor sunt cele două mari tematici abordate în ediţia din acest an a Conferinţei Dreptul Afacerilor, eveniment organizat de Editura C.H. Beck în colaborare cu Piperea & Asociaţii, Universitatea din București și Juridice.ro.

Lectori reputaţi specialişti, cadre didactice şi practicieni în dreptul afacerilor vor analiza vineri, 16 iunie, tematici cu caracter pronunţat de interdisciplinaritate în cadrul Ediţiei a XIII-a a Conferinţei Dreptul Afacerilor.

Speakeri Conferinţa Dreptul Afacerilor 2017

Speakeri Conferinţa Dreptul Afacerilor 2017

Între temele propuse se regăsește și aceea a procedurii insolvenţei ca proces civil, din perspectiva aspectelor derogatorii de la dreptul comun al procedurii civile. Tema va fi susţinută de Avocat dr. Alexandru Dimitriu, partener Piperea & Asociaţii, în primul panel al evenimentului.

Importanţa subiectelor propuse în cadrul temei este dată de aspectele derogatorii pe care le conţine legislaţia insolvenţei faţă de prevederile Codului civil și cele ale Codului de procedură civilă. Prevederile Legii nr. 85/2014 trebuie interpretate și aplicate prin filtrul dat de scopul procedurii insolvenţei (art. 2 din Lege „Scopul prezentei legi este instituirea unei proceduri colective pentru acoperirea pasivului debitorului, cu acordarea, atunci când este posibil, a şansei de redresare a activităţii acestuia”), avându-se în vedere totodată și principiile acestei legislaţii speciale (art. 4 din Lege).

Aceste probleme sunt doar câteva dintre cele cu care ne întâlnim în practică, iar înţelegerea elementelor de dificultate este esenţială în soluţionarea cauzelor care au ca obiect derogările de la norma generală în materia insolvenţei”, declară avocat dr. Alexandru Dimitriu.

Temele conferinţei vor aborda și alte subiecte de actualitate precum: aspecte de ordin procedural cu privire la modalitatea în care pot fi puse în practică pactele societare, respectiv clauzele de preempţiune încrucişata; aspecte de ordin penal în procedura insolvenţei; aplicarea reglementărilor care sancţionează practicile anticoncurenţiale în etapa negocierii cu reprezentanţii Consiliului Concurenţei; aplicarea în paralel a răspunderii pentru contribuirea la apariţia stării de insolvenţă cu răspunderea solidară reglementată de Codul de procedură fiscală.

Mai multe informaţii despre programul conferinţei sunt disponibile pe pagina evenimentului – dreptulafacerilor.beck.ro  sau pe Facebook (https://www.facebook.com/events/1809247699375866/)

LANSARE EVENIMENT

Codul insolvenţei. Note. Corelaţii. ExplicaţiiÎn cadrul conferinţei se va lansa lucrarea Codul insolvenţei. Note. Corelaţii. Explicaţii. publicată la editura C.H. Beck, sub coordonarea Prof. univ. dr. Gheorghe Piperea în coautorat cu Cătălin Antonache, Alexandru Dimitriu, Irina Sorescu, Alexandru Răţoi, Rebeca Dan, Luiza Hagiu. Toţi autorii sunt avocaţi cu o bogată experienţă în domeniul insolvenţei în cadrul SCA Piperea şi Asociaţii.

DETALII PRIVIND PARTICIPAREA LA EVENIMENT

Înregistrarea la Conferinţa Dreptul Afacerilor este deschisă până pe 9 iunie 2017, inclusiv. Taxa de participare este de 400 LEI + TVA.

DESPRE CONFERINȚA DREPTUL AFACERILOR

Prima ediţie a Conferinţei Dreptul Afacerilor a avut loc în anul 2005. De la acea primă ediţie, SCA Piperea şi Asociaţii a organizat anual conferinţa alături de partenerul tradiţional Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, cererea de informaţii fiind extrem de ridicată în domeniul dreptului societar, al procedurii insolvenţei şi al dreptului fiscal. Începând cu anul 2009, ediţiile conferinţelor au fost, în parte, dedicate noilor coduri (civil şi procedură civilă) care au marcat şi continuă să marcheze în mod semnificativ domeniul dreptului afacerilor.

Eveniment organizat de: Piperea & Asociaţii, Editura C.H. Beck, Universitatea București – Facultatea de Drept și JURIDICE.RO

Partenerii media ai evenimentului: Revista Curierul Judiciar, Revista Curierul Fiscal, NILS, DreptOnline.ro, Legal Magazin, RiSco și ARDAE, cu sprijinul legalis – biblioteca juridică online.

Informaţii suplimentare despre eveniment și înscriere:

Andra Paceagiu
Specialist Marketing Editura C.H. Beck

Telefon: 0786.261.973
Email: marketing@beck.ro