Modul practic, conceput pentru companii din cele mai diverse domenii de activitate. Cu cele 21 de titluri disponibile, modulul Doctrină afaceri acoperă tematici precum dreptul societar,  dreptul comercial, insolvenţă, dreptul muncii, fiscalitate sau concurenţă.

Analiza aprofundată a legislaţiei curente este asigurată prin includerea comentariilor legii societăţilor, legii insolvenţei și Codului muncii.

Modele de contracte, ghiduri și tematici specializate, precum evaziunea fiscală, controversele actuale în fiscalitate sau drepturile acţionarilor vin să ofere răspunsuri concrete practicienilor.

Stanciu D. Cărpenaru, Ion Turcu, Alexandru Athanasiu, Magda Volonciu, Lucian Țâţu, Dragoș Pătroi, Cătălin Predoiu, Sorin David, Gheorghe Piperea , Gabriel Biriș sunt câţiva dintre autorii care garantează calitatea conţinutului acestui modul.

Legea societăţilor. Comentariu pe articoleLegea societăţilor. Comentariu pe articole, lucrare ajunsă la ediţia 5, este o lucrare de referință și o adevărată sursă de informații practice. Ediţia 5 a lucrării reprezintă o radiografie „la zi”, sub aspect legal, deopotrivă și jurisprudențial, a regimului juridic al societăților reglementate de Legea nr. 31/1990, în condițiile noului Cod civil.

Datorită concepției care a stat la baza elaborării ei, lucrarea s-a bucurat de o foarte bună apreciere în rândul specialiștilor. Cu deosebire, practicienii dreptului au asimilat această lucrare ca un instrument indispensabil pentru găsirea rapidă a unor idei care să le motiveze soluțiile în complicatele probleme juridice ale activității.
Detalii despre acest titlu

Codul insolventei. Legea nr. 85/2014. Comentariu pe articole. Editia 5.Codul insolvenţei. Comentariu pe articole. Ediția 5, își propune analiza noutăților în materia abordată. Comentariile sunt realizate prin raportarea atât la dispozițiile vechii reglementări, Legea nr. 85/2006, cât și la normele dreptului privat, în genere, a cărui „fiică rebelă” este procedura insolvenței.

Detalii despre acest titlu

Societăţi comerciale. Proceduri speciale reflectă ultimele modificări ale legislației ce guvernează înființarea societăților comerciale și modificarea actelor constitutive ale acestora.

A doua ediție a lucrării reflectă ultimele modificări ale legislației ce guvernează înființarea societăților comerciale și modificarea actelor constitutive ale acestora,  modificarea asociaților, funcționarea, dizolvarea, lichidarea și radierea societăților comerciale, precum și răspunderea unor persoane pentru activitatea desfășurată în cadrul societăților comerciale, inclusiv cu privire la noile norme metodologice privind modul de ținere a registrelor comerțului, de efectuare a înregistrărilor, precum și de eliberare a informațiilor.

Detalii despre acest titlu

Legea privind registrul comerţului. Comentarii și explicaţii se prezintă ca un efort de cercetare amplu și complex, autorii fructificând din plin numeroșii ani de activitate desfășurată în cadrul oficiilor registrului comerțului, remarcîndu-se ca un instrument extrem de util pentru lucrătorii din cadrul oficiilor teritoriale sau al Oficiului Național al Registrului Comerțului, dar și pentru judecătorii delegați la menționatele oficii ori pentru cercetători și practicieni.

„Soluțiile avansate de autori sunt incitante și pot constitui puncte de plecare în abordări doctrinare viitoare, unele încercând să clarifice diverse opinii contradictorii prezente în doctrina de specialitate” (Prof. univ. dr. Brândușa Ștefănescu)

Detalii despre acest titlu

Solicită oferta legalis

Aflaţi toate detaliile despre modulele și preţul de abonare la legalis

sunaţi la +4021.410.08.73

  sau lăsaţi un număr de telefon


  ori o adresă de e-mail

  și numele dumneavoastră

  sunteţi de acord ca Editura C.H. Beck (înregistrată la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, ca operator de date, sub numărul 4398):

  Conținut disponibil în modulul Doctrină Afaceri

  Recomandat în legalis

  Comentarii, instrumente, lucrări practice, ghiduri

  Contractul de franciză

  Autor: Mihaela Mocanu

  Drepturile acționarilor. Ediția a 3-a

  Autor: Cristian Duțescu

  Codul muncii – Comentariu pe articole. Vol. I. Articolele 1–107 și Vol II. Articolele 108-298

  Autori: Alexandru Athanasiu, Magda Volonciu, Luminiţa Dima, Oana Cazan

  Codul muncii. Comentariu pe articole. Actualizare la vol. I-II

  Autor: Athanasiu Alexandru

  Legea privind soluționarea conflictelor de muncă

  Autor: Raluca Dimitriu

  Răspunderea juridică în contractul comercial de transport de mărfuri

  Autor: Gina Orga-Dumitriu

  Legislația concurenței. Comentarii și explicații

  Autor: Valentin Mircea

  Codul de procedură fiscală. Comentarii și explicații

  Autori: Horațiu Sasu, Lucian Țâţu, Dragoș Pătroi

  Evaziunea fiscală. Comentarii și exemple practice

  Autor: Neculai Cârlescu

  TVA național vs. intracomunitar. Cazuri și necazuri

  Autori: Dragoș Pătroi, Florin Cuciureanu, Adrian Bența

  Manipularea pieței de capital

  Autor: Cristian Duțescu

  Controverse actuale în fiscalitate – Comentarii și soluții.

  Autori: Dragoș Pătroi, Gabriel Biriș

  Ghid pentru practicieni în dreptul concurenței

  Autori: Diana Ungureanu, Paul Prisecaru, Valentin Mircea, Norbert Maier, Sorin Fusea, Fabio Filpo, Adina Claici, Cristina Butacu, Marius Bogdan Bulancea

  Cartea de contracte – Modele • Comentarii • Explicaţii. Ediţia a 3-a

  Coordonator: Prof. Dr. Jörg K. Menzer

  Legislaţie și jurisprudenţă relevante

  Folosiţi întotdeauna conexiunile active disponibile în secţiunile legislaţie și jurisprudenţă pentru a obţine o imagine de ansamblu asupra textului analizat.

  Formulare și contracte

  Sute de formulare, modele de contracte, respectiv modele de cereri și acţiuni vin în sprijinul practicienilor.

  Conţinut unic

  Doar în legalis aveţi acces la o colecţie de date în permanenţă actualizate care includ, printre altele, editoriale, noutăţi juridice, bibliografie.