Modul Doctrină. Dreptul afacerilor

Modul practic, conceput pentru companii din cele mai diverse domenii de activitate. Cu cele 21 de titluri disponibile, modulul Doctrină afaceri acoperă tematici precum dreptul societar,  dreptul comercial, insolvenţă, dreptul muncii, fiscalitate sau concurenţă.

Analiza aprofundată a legislaţiei curente este asigurată prin includerea comentariilor legii societăţilor, legii insolvenţei și Codului muncii.

Modele de contracte, ghiduri și tematici specializate, precum evaziunea fiscală, controversele actuale în fiscalitate sau drepturile acţionarilor vin să ofere răspunsuri concrete practicienilor.

Stanciu D. Cărpenaru, Ion Turcu, Alexandru Athanasiu, Magda Volonciu, Horaţiu Sasu, Lucian Țâţu, Dragoș Pătroi, Cătălin Predoiu, Sorin David, Gheorghe Piperea , Gabriel Biriș sunt câţiva dintre autorii care garantează calitatea conţinutului acestui modul.

Legea societăţilor. Comentariu pe articole

Legea societăţilor. Comentariu pe articole, lucrare ajunsă la ediţia 5, este o lucrare de referință și o adevărată sursă de informații practice. Ediţia 5 a lucrării reprezintă o radiografie „la zi”, sub aspect legal, deopotrivă și jurisprudențial, a regimului juridic al societăților reglementate de Legea nr. 31/1990, în condițiile noului Cod civil.

Datorită concepției care a stat la baza elaborării ei, lucrarea s-a bucurat de o foarte bună apreciere în rândul specialiștilor. Cu deosebire, practicienii dreptului au asimilat această lucrare ca un instrument indispensabil pentru găsirea rapidă a unor idei care să le motiveze soluțiile în complicatele probleme juridice ale activității.
Detalii despre acest titlu

Codul insolventei. Legea nr. 85/2014. Comentariu pe articole. Editia 5.

Codul insolvenţei. Comentariu pe articole. Ediția 5, își propune analiza noutăților în materia abordată. Comentariile sunt realizate prin raportarea atât la dispozițiile vechii reglementări, Legea nr. 85/2006, cât și la normele dreptului privat, în genere, a cărui „fiică rebelă” este procedura insolvenței.

Detalii despre acest titlu

Societăţi comerciale. Proceduri speciale reflectă ultimele modificări ale legislației ce guvernează înființarea societăților comerciale și modificarea actelor constitutive ale acestora.

A doua ediție a lucrării reflectă ultimele modificări ale legislației ce guvernează înființarea societăților comerciale și modificarea actelor constitutive ale acestora,  modificarea asociaților, funcționarea, dizolvarea, lichidarea și radierea societăților comerciale, precum și răspunderea unor persoane pentru activitatea desfășurată în cadrul societăților comerciale, inclusiv cu privire la noile norme metodologice privind modul de ținere a registrelor comerțului, de efectuare a înregistrărilor, precum și de eliberare a informațiilor.

Detalii despre acest titlu


Legea privind registrul comerţului. Comentarii și explicaţii se prezintă ca un efort de cercetare amplu și complex, autorii fructificând din plin numeroșii ani de activitate desfășurată în cadrul oficiilor registrului comerțului, remarcîndu-se ca un instrument extrem de util pentru lucrătorii din cadrul oficiilor teritoriale sau al Oficiului Național al Registrului Comerțului, dar și pentru judecătorii delegați la menționatele oficii ori pentru cercetători și practicieni.

„Soluțiile avansate de autori sunt incitante și pot constitui puncte de plecare în abordări doctrinare viitoare, unele încercând să clarifice diverse opinii contradictorii prezente în doctrina de specialitate” (Prof. univ. dr. Brândușa Ștefănescu)

Detalii despre acest titlu

Solicită oferta legalis

Aflaţi toate detaliile despre modulele și preţul de abonare la legalis

sunaţi la +4021.410.08.73

sau lăsaţi un număr de telefon


ori o adresă de e-mail


și numele dumneavoastră


sunteţi de acord ca Editura C.H. Beck (înregistrată la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, ca operator de date, sub numărul 4398):

Conținut disponibil în modulul Doctrină Afaceri

Recomandat în legalis

Comentarii, instrumente, lucrări practice, ghiduri

Contractul de franciză

Autor: Mihaela Mocanu

Drepturile acționarilor. Ediția a 3-a

Autor: Cristian Duțescu

Codul muncii – Comentariu pe articole. Vol. I. Articolele 1–107 și Vol II. Articolele 108-298

Autori: Alexandru Athanasiu, Magda Volonciu, Luminiţa Dima, Oana Cazan

Codul muncii. Comentariu pe articole. Actualizare la vol. I-II

Autor: Athanasiu Alexandru

Codul muncii republicat – Comentariu pe articole – Modificările aduse prin Legea nr. 40/2011 – Comentarii și explicații

Autor: Horațiu Sasu

Legea privind soluționarea conflictelor de muncă

Autor: Raluca Dimitriu

Derularea corectă a raporturilor de muncă. Probleme • Soluții • Modele • Exemple

Autor: Horațiu Sasu

Răspunderea juridică în contractul comercial de transport de mărfuri

Autor: Gina Orga-Dumitriu

Legislația concurenței. Comentarii și explicații

Autor: Valentin Mircea

Codul de procedură fiscală. Comentarii și explicații

Autori: Horațiu Sasu, Lucian Țâţu, Dragoș Pătroi

Evaziunea fiscală. Comentarii și exemple practice

Autor: Neculai Cârlescu

TVA național vs. intracomunitar. Cazuri și necazuri

Autori: Dragoș Pătroi, Florin Cuciureanu, Adrian Bența

Manipularea pieței de capital

Autor: Cristian Duțescu

Controverse actuale în fiscalitate – Comentarii și soluții.

Autori: Dragoș Pătroi, Gabriel Biriș

Ghid pentru practicieni în dreptul concurenței

Autori: Diana Ungureanu, Paul Prisecaru, Valentin Mircea, Norbert Maier, Sorin Fusea, Fabio Filpo, Adina Claici, Cristina Butacu, Marius Bogdan Bulancea

Cartea de contracte – Modele • Comentarii • Explicaţii. Ediţia a 3-a

Coordonator: Prof. Dr. Jörg K. Menzer

Legislaţie și jurisprudenţă relevante

Folosiţi întotdeauna conexiunile active disponibile în secţiunile legislaţie și jurisprudenţă pentru a obţine o imagine de ansamblu asupra textului analizat.

Formulare și contracte

Sute de formulare, modele de contracte, respectiv modele de cereri și acţiuni vin în sprijinul practicienilor.

Conţinut unic

Doar în legalis aveţi acces la o colecţie de date în permanenţă actualizate care includ, printre altele, editoriale, noutăţi juridice, bibliografie.