Modul Doctrină. Drept public

În modul este inclus cel mai important comentariu asupra Constituţiei României. Noua ediție, apărută la finele anului 2019, actualizează şi îmbogăţeşte informația prezentată publicului larg în prima ediție, din 2008, a comentariului pe articole al Constituției României. Colectivul de autori a fost recompensat pentru prima ediție cu Premiul „HANIBAL TEODORESCU”, în cadrul Premiilor Știinţifice ale Uniunii Juriștilor din România, Societăţii „Titu Maiorescu” și ale revistelor „Dreptul” și „Palatul de Justiţie”.

În completare, sunt disponibile titluri care abordează, practic și teoretic, contenciosul administrativ, achiziţiile publice, dreptul public, dreptul constituţional și dreptul administrativ.

Cartea de contracte administrative, lucrare distinsă cu premiul știinţific „Anibal Teodorescu” acordat de Uniunea Juriștilor din România pentru anul 2014 propune pentru prima dată o colecţie utilă de modele de contracte adminstrative cu comentarii și explicaţii.

Ioan Muraru, Elena Simina Tănăsescu, Cătălin-Silviu Săraru, Alin Trăilescu, Anton Trăilescu, Dana Apostol Tofan, Gheorghe Iancu, Raluca Miga-Beșteliu sunt autori recunoscuţi ale căror lucrări le puteţi consulta în modulul Doctrină public.

Constituția României. Comentariu pe articole. Ediția 2

Constituția României. Comentariu pe articole. Ediția 2. Cartea nu celebrează momente marcante și nu face un bilanț aniversar, ci o simplă analiză a ce s-a întâmplat în timpul trecut de la adoptarea Constituției României, un comentariu al evoluțiilor normative, instituționale, jurisprudențiale și sociale determinate de acțiunea legii fundamentale.

Rod al colaborării unui colectiv de prestigiu, coordonat de profesorii Ioan Muraru şi Elena-Simina Tănăsescu, noua ediţie reprezintă un aport substanţial la domeniul dreptului constituţional, subsumând într-o abordare coerentă, sistematică şi cuprinzătoare elementele definitorii pentru înţelegerea constituţiei.

Colectivul de autori îi reunește pe: prof. univ. dr. Dana Apostol-Tofan, dr. Flavius-Antoniu Baias, dr. Valerian Cioclei, dr. Anastasiu Crișu, dr. Ștefan Deaconu, dr. Bogdan Dima, dr. Luminița Dima, dr. Simona Gherghina, dr. Bianca Selejan-Guțan, dr. Marian Enache, dr. Paul Pop, dr. Andrei Popescu, dr. Ramona Popescu, Sorin Popescu, dr. Vlad Cristian Soare, dr. Milena Tomescu, dr. Verginia Vedinaș și dr. Cristina Zamșa.

Detalii despre acest titlu

Drept constitutional. Editia 15

Cursul de drept constituțional al profesorilor Ioan Muraru și Simina Tănăsescu constituie unul din reperele devenite clasice pentru literatura de specialitate din România.

Ediţia de faţă, a 15-a, revăzută și adusă la zi, prezintă într-o manieră accesibilă și riguroasă concepte precum puterea de stat, teoria separaţiei puterilor în stat, partidelor politice, sistemul electoral, parlamentul și surprinde principalele coordonate ale dezbaterilor contemporane de idei în jurul acestor noţiuni.

Detalii despre acest titlu

ebook_B_2012_9786061800995
Noutatea titlului Drept electoral constă în conținutul diferit față de alte lucrări cu același nume de pe piața de cursuri de drept constituțional și instituții politice, în abundența de doctrină citată ca urmare a consultării numai a surselor originale și de jurisprudență a Curții Europene a Drepturilor Omului, a Curții Constituționale, a altor jurisdicții constituționale sau a unor curți ordinare.
Lucrarea cuprinde patru mari părți, și anume: drepturile fundamentale politice; tipurile de scrutin; organizarea și desfășurarea alegerilor; referendumul.

Detalii despre acest titlu

Legea contenciosului administrativ. Comentarii și explicaţii. Ediția 3 aduce numeroase elemente noi, distingându-se prin actualizarea sau completarea comentariului Legii nr. 554/2004, ceea ce a generat o extindere a volumului lucrării cu aproximativ 230 de pagini.

Sunt analizate ultimele modificări legislative aduse în domeniu prin DCC nr. 459/2014, Legea nr. 138/2014 ori DCC nr. 898/2015. Aceste actualizări au fost inspirate, în primul rând, de jurisprudența recentă în materie, autorii urmărind ca explicațiile privind interpretarea dispozițiilor Legii contenciosului administrativ să-și găsească reflectarea în realitatea concretă și să servească unei mai bune soluționări a litigiilor reglementate de acest act normativ.

Detalii despre acest titlu

[/fusion_builder_column]

Solicită oferta legalis

Aflaţi toate detaliile despre modulele și preţul de abonare la legalis

sunaţi la +4021.410.08.73

  sau lăsaţi un număr de telefon


  ori o adresă de e-mail

  și numele dumneavoastră

  sunteţi de acord ca Editura C.H. Beck (înregistrată la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, ca operator de date, sub numărul 4398):

  Conținut disponibil în modulul Doctrină Public

  Recomandat în legalis

  Comentarii, analize, cursuri, modele practice

  Achiziții publice. Concesiuni. Parteneriat public-privat. Remedii și căi de atac. Ediţia 5 (2020)

  Autor: Dan Cimpoeru

  Raporturile dintre Guvern şi Parlament

  Autor: Camelia Rodica Tomescu

  Drept internaţional public. Vol I şi II

  Autor:Raluca Miga-Beşteliu

  Drept administrativ. Vol I şi II

  Autor: Dana Apostol Tofan

  Cartea de contracte administrative. Modele. Comentarii. Explicații

  Autor: Cătălin-Silviu Săraru

  Europenizarea. Studii de guvernare şi securitate

  Autor: George Angliţoiu

  Law in action: Case Studies in Good Governance

  Autori: Dacian Dragoș, Bogdana Neamțu, Roger E. Hamlin

  Legislaţie și jurisprudenţă relevante

  Folosiţi întotdeauna conexiunile active disponibile în secţiunile legislaţie și jurisprudenţă pentru a obţine o imagine de ansamblu asupra textului analizat.

  Formulare și contracte

  Sute de formulare, modele de contracte, respectiv modele de cereri și acţiuni vin în sprijinul practicienilor.

  Conţinut unic

  Doar în legalis aveţi acces la o colecţie de date în permanenţă actualizate care includ, printre altele, editoriale, noutăţi juridice, bibliografie.