În Monitorul Oficial nr. 726 din 2 octombrie a.c. a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 811/2014 pentru aprobarea mecanismului de alocare anuală finală cu titlu gratuit a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră pentru perioada a treia a schemei de comercializare aferente instalaţiilor staţionare.


Comandă acum cele mai noi volume din Raftul Legalis® – Noul Cod penal și Noul Cod de procedură penală


În extras

Art. 1.

Se aprobă mecanismul de alocare anuală finală cu titlu gratuit a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră pentru perioada a treia a schemei de comercializare aferente instalaţiilor staţionare în care se desfăşoară una sau mai multe dintre activităţile prevăzute în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 780/2006 privind stabilirea schemei de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, cu modificările şi completările ulterioare.

Art. 2.

(1) Numărul anual de certificate de emisii de gaze cu efect de seră alocate cu titlu gratuit până în anul 2020 pentru fiecare instalaţie în care se desfăşoară una sau mai multe dintre activităţile prevăzute în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 780/2006, cu modificările şi completările ulterioare, este calculat în conformitate cu dispoziţiile Deciziei 2011/278/UE din 27 aprilie 2014 de stabilire, pentru întreaga Uniune, a normelor tranzitorii privind alocarea armonizată şi cu titlu gratuit a cotelor de emisii în temeiul articolului 10a din Directiva 2003/87/CE a Parlamentului European şi a Consiliului şi cu cele ale Deciziei 2013/448/UE din 5 septembrie 2014 privind măsurile naţionale de punere în aplicare pentru alocarea tranzitorie cu titlu gratuit a cotelor de emisii de gaze cu efect de seră în conformitate cu art. 11 alineatul (3) din Directiva 2003/87/CE a Parlamentului European şi a Consiliului.

(2) Lista care conţine numărul final de certificate de emisii de gaze cu efect de seră alocate cu titlu gratuit până în anul 2020, fără alocările din rezerva pentru instalaţiile nou-intrate, este prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre şi se publică şi pe pagina de internet a autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului şi schimbărilor climatice.
Lista alocărilor finale de certificate de emisii de gaze cu efect de seră pentru perioada a treia a schemei de comercializare (fără alocările din RNI)