Ministerul Justitiei a obtinut finantare europeana in vederea modernizarii portalului instantelor de judecata din Romania prin programul e-justitie gestionat de Comisia Europeana.

Initiativa e-justitie are ca obiectiv crearea de instrumente electronice si cresterea gradului de utilizare a acestora la nivelul sistemelor judiciare ale Statelor Membre. Astfel, portalul instantelor de judecata va fi dezvoltat, printre altele, cu un motor de cautare generala care va permite oricarei persoane interesate identificarea cu usurinta a informatiilor relevante privind cauzele aflate pe rolul instantelor din Romania.

Din fondurile alocate de Comisia Europeana in anul 2010 pentru finantarea proiectelor din sfera e-justitie au fost selectate spre finantare numai opt propuneri venite din partea Statelor Membre, printre acestea numarandu-se si proiectul depus de Ministerul Justitiei din Romania.

Proiectul, care urmeaza a fi implementat intr-o perioada de 2 ani, are un buget total de 632.300 Euro, finantarea Comisiei Europene fiind de aproximativ 80% din valoarea acestuia.

Sursa: Infolegal

Sursa: Ministerul Justitiei