Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a implementat proiectul “Sanse egale pentru un viitor comun” care este o aplicatie informatica destinata asistentei personalizate a persoanelor cu dificultati de integrare/reintegrare pe piata muncii.

Proiectul “Sanse egale pentru un viitor comun” este implementat de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca impreuna cu partenerii The Red Point si Agentia OSC. Proiectul se desfasoara pe o perioada de 30 luni (1 august 2010 – 31 ianuarie 2013) si beneficiaza de finantare prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, in valoare de 15.304.704,75 lei.

Obiectivul proiectului “Sanse egale pentru un viitor comun” este eficientizarea si imbunatatirea capacitatii Serviciului Public de Ocupare (SPO) in vederea dezvoltarii serviciului de asistenta personalizata si abordare individuala pentru somerii cu dificultati de integrare/reintegrare pe piata muncii. Prin implementarea proiectului se va realiza imbunatatirea serviciilor SPO prin dezvoltarea serviciului de asistenta personalizata a persoanelor cu dificultati de integrare/reintegrare pe piata muncii in 3 dintre sucursalele SPO din tara. Acesta este un proiect pilot care va fi ulterior replicat la nivel national.

Proiectul vine in intampinarea nevoilor SPO prin dezvoltarea unei aplicatiei informatice in vederea cresterii calitatii serviciilor de asistenta, consiliere si formare profesionala a persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile. Instrumentele TIC dezvoltate vor colecta, in mod sistematic, informatiile referitoare la piata muncii: situatia persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, situatia persoanelor defavorizate (tineri ce parasesc centrele de plasament, tineri ce sunt in grija asistentilor maternali, persoane cu dizabilitati, detinuti etc.), precum si gradul de ocupare a lor la nivel local.

Sursa: ANOFM