In urma aparitiei unei stiri cu titlul „Judecătorie de inchiriat” difuzata de Realitatea TV in jurnalele de stiri de marti, 11 ianuarie 2011, Ministerul Justitiei face mai multe precizari

Sediul Judecătoriei Sângeorgiu de Pădure, arondată Tribunalului Mureş, este proprietatea publică a autorităţii locale, respectiv oraşul Sângeorgiu de Pădure. Ministerul Justiţiei a avut doar un drept de folosinţă gratuită (utilizator) a imobilului, începând cu data de 24 iunie 1999, conform HCL nr.16 din 24 iunie 1999, drept revocat încă din anul 2008, prin HCL nr. 26 din 26 noiembrie 2008.
În baza dreptului de folosinţă, Ministerul Justiţiei a efectuat lucrări de reparaţii şi amenajări ale sediului pentru Judecătoria Sângeorgiu, contravaloarea acestora urmând a fi restituită MJ în baza unui protocol semnat între Ministerul Justiţiei, reprezentat prin Tribunalul Mureş şi Oraşul Sângeorgiu de Pădure, în luna mai 2010.
În acelaşi timp, Ministerul Justiţiei precizează că, pentru imobilele aflate în proprietatea publică a statului, pentru care se deţine doar un drept de administrare, dreptul de a decide asupra destinaţiei acestora aparţine Statului Român care, în funcţie de politicile publice stabilite la nivelul Guvernului, poate decide transmiterea acestora către alte instituţii/autorităţi publice pentru a fi utilizate.

Sursa: Ministerul Justitiei