In urma informatiilor vehiculate pe unele canale media, potrivit carora copii de gradinita si din ciclul primar de invatamant ar fi fost implicati in niste actiuni electorale in localitatea Baru, judetul Hunedoara, domnul Daniel Petru Funeriu, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, a cerut deschiderea unei anchete administrative pentru verificarea aspectelor semnalate si a eventualului rol jucat de cadrele didactice in presupusa implicare a copiilor in actiuni cu caracter politic.

„De la inceputul mandatului meu de ministru am declarat ca sunt adeptul principiului «Scoala nu are culoare politica». Am solicitat verificarea informatiilor vehiculate de presa in legatura cu o presupusa participare a copiilor de gradinita si din scoala primara la o actiune electorala din comuna Baru, judetul Hunedoara. Daca se va demonstra ca reprezentanti ai scolii au fost implicati in vreo actiune de convocare a copiilor, va asigur ca cei in cauza vor fi aspru sanctionati”, a declarat ministrul Daniel Petru Funeriu.

In contextul evenimentului de la Hunedoara, in dimineata zilei de miercuri, 12 ianuarie 2011, la sediul MECTS  a fost organizata o videoconferinta cu inspectorii scolari generali, la care au fost prezenti ministrul Educatiei, domnul Daniel Petru Funeriu, doamna secretar de stat Oana Badea si directorul general al Directiei Generale Management, Resurse Umane si Retea scolara, doamna Corina Marin.

In cadrul videoconferintei, ministrul Educatiei le-a atras atentia inspectorilor generali sa respinga orice imixtiune a politicului in viata scolii. Domnia sa a solicitat un raport complet din partea Inspectoratului scolar Judetean Hunedoara in legatura cu cele intamplate in localitatea Baru si a cerut ca, in cazul in care se va demonstra ca au fost cadre didactice implicate in mobilizarea elevilor, sa fie aplicate cu strictete prevederile legii.

Sursa: Infolegal