Intrebat daca este de acord cu propunerea opozitiei de a introduce pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Senatului ordonanta de urgenta privind cresterea TVA, Traian Basescu a raspuns: “Categoric, da!”.
“Eu am avut in vedere urgentele legate de Uniunea Europeana pentru care nu avem acte normative, cum ar fi Legea ANI sau legea privind mica reforma. Am considerat ca o sesiune extraordinara trebuie sa aiba un continut limitat. Daca parlamentarii doresc sa munceasca mai mult, eu salut acest lucru”, a declarat Basescu.
El a adaugat ca ordonantele vizate de opozitie fac parte din acordul cu FMI.
Biroul Permanent al Senatului a decis, ca sesiunea extraordinara sa fie convocata in 16 august, cand comisiile avizate se vor reuni, urmand ca plenul sa fie convocat pe 24 august.
Conducerea Senatului a introdus pe agenda sesiunii extraordinare cele trei proiecte solicitate de presedintele Traian Basescu, trei ordonante de urgenta, cerute de partidele din opozitie, doua legi ce tin de acquis-ul comunitar, la solicitarea Guvernului, precum si reexaminarea legii parteneriatului public-privat, la cererea presedintelui.
Sursa: www.mediafax.ro