S-a lucrat non-stop timp de trei zile si din primul document partial de audit rezulta ca din patru conturi s-a retras ilegal suma de 365.000 de lei”, a declarat Liviu Nagy, purtator de cuvant al IPJ Brasov. Potrivit acestuia au fost identificati cinci suspecti, care au accesat conturile devalizate.
“Au fost identificati cinci suspecti. O persoana din conducerea bancii, trei operatori-ghiseu si un casier. Cei cinci au accesat cele patru conturi in luna iulie, efectuand operatiuni bancare ilegale fara autorizarea clientilor. Este vorba de fals informatic si frauda informatica”, a adaugat Nagy.

Purtatorul de cuvant al IPJ Brasov a mai spus ca in 8 august, politistii au ajuns la concluzia ca dosarul nu e de competenta lor, iar luni dimineata (9 august, n.r.) au declinat dosarul catre DIICOT Brasov.
Miercuri, DIICOT Brasov a confirmat ca exista un dosar in acest caz.
“S-a primit o sesizare din partea sucursalei unei banci privind existenta unor nereguli in sistemul informatic al bancii. In fapt, cu privire la mutarea unor sume de bani, din conturile unor persoane fizice in contul unei persoane juridice, de unde ulterior au si fost retrasi. In cauza se desfasoara acte premergatoare de cercetare indreptate impotriva unui angajat al bancii”, a declarat miercuri Catalin Borcoman, procuror in cadrul DIICOT Brasov.

Sursa: www.realitatea.net