Magistratii Judecatoriei Deva sustin ca judecatorul care a dat decizia de eliberare conditionata a tanarului care a injunghiat, a violat si a incendiat o studenta din Fagaras a hotarat in spiritul legii, astfel ca legislatia permisiva din Romania este motivul pentru care tanarul a fost eliberat.
Tanarul care a injunghiat, a violat si apoi a incendiat o studenta de 21 de ani a fost eliberat conditionat din penitenciar in urma cu doi anidupa ce un calculator a generat lista cu persoanele care sa apara in fata comisiei pentru eliberare conditionata.
Magistratii de la Judecatoria Deva sustin ca judecatorul care a dat decizia de eliberare conditionata a hotarat in spiritul legii.
Legislatia prevede ca persoanele private de liberatate, care au condamnari sub zece ani, sa intre automat in discutia Comisiei de eliberare conditionata. Un calculator, in care sunt trecute toate datele detinutilor, genereaza acesta lista. Cei care au pedepse peste zece ani sunt pusi pe lista, dupa ce au ispasit trei patrimi din pedepsa, iar cei care au savarsit infractiuni din culpa ajung pe lista dupa ce au efectuat jumatate din pedepsa. Odata ajunsi in fata Comisiei se ia in considerare comportamentul din penitenciar, daca a avut sanctiuni, daca a muncit, daca pare dornic sa se integreze, daca a fost recompensat.
Sursa: www.mediafax.ro