Clientii Volksbank Romania vor sa dea institutia in judecata. Aproximativ 100 de debitori acuza unitatea bancara pentru comisioane abuzive si clauze privind revizuirea dobanzii. Actiunea acestora vine la doar trei luni dupa ce alti 19 clienti au castigat procesele cu Volksbank.
Comisionul respectiv trebuia eliminat incepand cu data de 1 iunie, insa clientii sustin ca li se percepe in continuare si ca, in urma valului de plangeri care a ajuns la ANPC, banca intentioneaza sa-i schimbe doar denumirea, in “comision de administrare”

Comisionul cu pricina este de 0,165% aplicat la soldul creditului, platibil lunar, in zilele de scadenta, pe toata durata de derulare a contractului de credit. Petitionarii cer eliminarea acestei taxe, precum si rambursarea tuturor sumelor percepute pana in prezent.

Unii dintre clienti au refuzat sa mai plateasca comisionul, achitand numai dobanda si principalul (rata propriu-zisa), insa au fost reclamati de banca la Biroul de Credit, ca fiind restantieri. “Comisionul de risc reprezinta o interpretare unilaterala si abuziva a conditiilor si clauzelor contractuale si, de asemenea, contravine OUG 50/2010, art. 35 lit. b) si art. 36”, se arata in solicitarea trimisa catre Volksbank Romania.
Sursa: www.realitatea.net