Cea mai des intalnita problema la scolile neautorizate este lipsa apei curente. Peste 150 de unitati scolare din judet nu au autorizatie de functionare pentru anul scolar care incepe peste o luna. Principala cauza pentru care majoritatea dintre ele nu au primit autorizatia este, ca si in anii trecuti, lipsa apei curente.
“64.73% au autorizatie, restul nu au, vizavi de anul trecut nu s-a schimbat foarte mult, tot aceleasi comune in care primarii au spus ca introduc apa curenta, dar au ramas ca anul trecut”, spune Tunde Peter, inspector scolar general adjunct.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar sustin ca in scolile care nu au primit autorizatie de functionare ar trebui sa invete doar 10% din cei aproape 94.000 de elevi din judet si ca incearca sa reduca la jumatate acest procent prin comasarea unor scoli. Pentru asta insa va mai fi nevoie de cel putin 42 de microbuze ca sa transporte elevii la scoli.
“Se faceau cateodata mai multe ture pe zi, cate 12-14.Este foarte greu pentru copii sa se trezeasca la 6 ca sa ajunga la opt la scoala. Ne trebuie ori un numar mai mare de microbuze sau microbuze cu un numar mai mare de locuri”, afirma Tunde Peter.
Sursa: www.realitatea.net