CNVM a sanctionat-o cu avertisment pe Anca Dumitru, directorul general al BVB, intrucat operatorul de piata nu a raspuns solicitarilor Comisiei cu privire la analizarea unor tranzactii cu actiuni SPIT Bucovina (SPTU) din 2007 si constatarea unor posibile incalcari ale reglementarilor bursiere.
CNVM a solicitat in luna februarie BVB un punct de vedere cu privire la tranzactiile cu actiuni SPIT Bucovina Suceava efectuate in perioada 21 iunie – 13 august 2007.
“Va solicitam sa analizati modalitatea in care aceste tranzactii s-au derulat si sa ne comunicati, in cel mai scurt timp posibil, daca in cadrul procesului de monitorizare a tranzactiilor respective au fost constatate incalcari ale reglementarilor bursiere in vigoare la momentul respectiv”, se spunea in solicitarea CNVM.
Bursa a transmis Comisiei un raspuns in care preciza ca pana la finele lunii februarie la secretariatul BVB nu a fost inregistrata nicio sesizare cu privire la posibilele fapte ilicite prevazute in reglementarile bursiere in vigoare in perioada realizarii respectivelor tranzactii.
De asemenea, BVB a mentionat ca in luna iunie a anului 2007 actiunile SPIT Bucovina au fost tranzactionate fara a li se aplica o limita de variatie a pretului.
Totusi, Comisia a considerat ca BVB nu a raspuns solicitarilor formulate cu privire la analizarea tranzactiilor cu actiunile respective si la constatarea unor posibile incalcari ale reglementarilor bursiere.
Prin urmare, CNVM a sanctionat-o cu avertisment pe Anca Dumitru.

Sursa: www.mediafax.ro