„In urma videoconferintei cu inspectorii generali scolari, ne asumam obiectivul ca peste 85 la suta dintre copiii Romaniei sa invete in scoli care au autorizatie sanitara de functionare sau care sunt in curs de autorizare. Ne intereseaza numarul de copii. Avem scoli mici si mari”, a spus ministrul Daniel Funeriu.
El a spus ca scolile care sunt in curs de autorizare vor primi avizul in functie de cat de bine se descurca primarii sa le puna la punct.
Ministrul Educatiei a adaugat ca scolile care nu sunt functionale trebuie inchise, iar elevii vor fi mutati in unitatile scolare adiacente, „evident cu respectarea criteriilor de distanta si de oportunitati”.
Funeriu a mai spus ca specialistii Ministerului Educatiei vor centraliza situatia privind starea scolilor, iar numarul total de scoli autorizate va depinde de rezultatul final al acestui proces.
„Nu stim cate scoli ar putea fi inchise, dar acum centralizam situatia. Pentru prima data centralizam foarte multe date despre scoli, cum ar fi numarul de elevi, distanta pana la cea mai apropiata unitate de invatamant, starea toaletelor, starea unitatilor. Am 69 de coloane in tabel. O statistica cum nu a mai fost facuta niciodata in Romania”, a precizat Funeriu.
Ministrul a mai declarat ca, atunci cand va fi terminata centralizarea datelor, ar putea aparea situatii inedite, diferite de ceea ce se stie in prezent.
Sursa: www.mediafax.ro