Printre institutiile care au operat majorari de capital in prima jumatate a anului se afla CEC Bank, Banca Transilvania, BCR, Millennium, Alpha Bank, Emporiki, ProCredit, Intesa Sanpaolo, Volksbank, Banca Carpatica, CR Firenze si MKB Romexterra.

Clientii care ar dori sa stie cum sta cu solvabilitatea banca la care si-au depus economiile nu pot afla indicatorii res­pectivi decat la putine institutii. Dintre bancile chestionate de Capital, care au o­perat majorari de capital, doar CEC si Emporiki au comunicat valoarea indica­to­rilor de solvabilitate, celelalte re­fuzand sa transmita aceste date. La nivelul intregului sistem bancar, conform da­telor BNR, indicatorul de solvabilitate la sfarsitul lunii martie a anului acesta era de 14,98%, com­parativ cu 14,67% in decembrie 2009.

Capitalul social al CEC Bank a fost majorat in iunie cu 45,5 milioane lei. Noul capital social subscris si varsat integral este de 994,8 milioane lei. La finele lunii martie, banca avea un sold al creditelor de 9,4 mld. lei, cel al depozitelor fiind de 15,1 miliarde de lei. Profitul brut la sfarsitul primului trimestru era de 14,9 miliarde de lei, iar indicatorul de solvabilitate, de 16,89%.

Sursa: www.capital.ro