La valoarea totala a datoriilor se adauga si majorarile suplimentare ale contractelor, in valoare de un milion de lei.
Prin notificare, datata miercuri, 9 iunie, compania solicita achitarea datoriilor in termen de zece zile calendaristice.
Din valoarea totala a datoriilor, 30,46 milioane de lei reprezinta suma datorata de CFR Calatori, restul obligatiilor fiind ale unor sucursale ale companiei de stat, respectiv Revizia de vagoane Grivita, Revizia de vagoane Craiova, Regionalele CFR Calatori Iasi si Timisoara, RTFC Bucuresti Depoul Calatori si CFR Gevaro, firma responsabila cu exploatarea vagoanelor de dormit, cuseta, restaurant si bar.
“Constatand faptul ca pentru toate debitele de mai sus, pe care societatea dumneavoastra le datoreaza societatii noastre, au trecut mai mult de 30 de zile (cu exceptia celei care face obiectul contractului in cuantum de 26.299 lei) de la data la care creanta noastra a devenit certa, lichida si exigibila, constatam ca sunt intrunite cerintele articolului 3 din Legea 85/2006 in sensul ca societatea dumneavoastra se afla in stare de insolventa”, se arata in notificarea Astra Vagoane.
In incheierea notificarii, compania solicita CFR Calatori sa comunice si alte metode de stingere a datoriei si evitare a insolventei.

Sursa: www.mediafax.ro