Statul roman a recuperat 5 lei de la un evazionist minor, care nu si-a declarat veniturile realizate jucand in piese de teatru precum “Snoave cu Pacala” sau “Cocoselul neascultator”. Alti cinci evazionisti cu varste intre 11 si 17 ani sunt in vizorul Fiscului
Daca cinci dintre ei au ales sa fie cetateni corecti si au depus declaratiile de venit (formularul 200) la administratia fiscala de care apartin, alti sase dintre ei au ales sa insele statul.
Administratia Finantelor Publice din Judetul Vrancea a intrat pe fir realizand in baza formularelor 205 trimise de Teatrul Municipal din Focsani ca nu toti minorii si-au declarat veniturile. “In anul 2009 am avut noua spectacole pentru copii, jucate de copii. Au primit cate 30 de lei pe spectacol. Au fost in jur de 300 de lei pe tot anul”, a declarat Aurica Constantinescu, contabil la Teatrul Municipal. Minorii invoca necunoasterea legii.
Alexandra Stanciu, una dintre elevele care au “fentat” Fiscul, a lasat sa se inteleaga ca nu stia ca trebuie sa isi declare veniturile.

Sursa: www.gandul.info