Sebastian Vladescu a declarat, ca nu va demisiona nici macar atunci cand Curtea Constitutionala va declara ca neconstitutionale cele doua legi pe care guvernul si-a asumat raspunderea cu cateva zile in urma. De asemenea, ministrul de Finante considera ca masurile de austeritate luate in tara noastra vor fi suficiente doar in cazul in care recesiunea economica a Romaniei ramane in parametrii prognozati.

In conditiile in care se va ajunge la o crestere negativa de -2%, Vladescu sustine ca “vor trebui luate in calcul alte scenarii”.

“In cazul in care recesiunea economica in Romania ramane asa cum este astazi, la 0, poate -1, nu va fi nevoie sa luam masuri suplimentare, chiar daca vor fi probleme, facem ajustari, taiem cheltuielile. Daca vom avea o recesiune de -2, -3, -4, discutam deja de un alt scenariu”, a declarat Vladescu, pentru .

“Noi am lucrat la diverse scenarii, finalmente am sustinut avantajele si dezavantajele fiecarui scenariu si, intr-un grup de decizie in care nu presedintele e cel care a decis ceva s-a luat decizia ca aceasta este cea mai buna varianta”, a completat el.

Sursa: www.ziare.com