Secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil propunerile ministrului Justiţiei de reînvestire a Gabrielei Scutea în funcţia de adjunct al procurorului general al României şi lui Codruţ Olaru în funcţia de procuror şef al DIICOT, urmând ca numirea să o facă preşedintele Traian Băsescu.

Decizia de reînvestire a celor doi a fost luată cu unanimitate de membrii secţiei pentru procurori a CSM.

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a susţinut cererea de reînvestire a procuroarei Gabriela Scutea, considerând-o mâna sa dreaptă. „În aceşti trei ani cât a ocupat această funcţie, a coordonat cele mai grele departamente ale Parchetului General. Tot ce s-a reuşit din punct de vedere economic la Parchet este meritul ei, inclusiv sediile noi care s-au construit”, a declarat Laura Kovesi.

Gabriela Scutea a fost numită în funcţia de adjunct al procurorului general al PICCJ pe 14 februarie 2007 prin decret prezidenţial. Ea a ocupat din noiembrie 2006, prin delegare, funcţia de adjunct al procurorului general al României şi a avut în principal atribuţii privind coordonarea Secţiei judiciare, a Secţiei de urmărire penală şi criminalistică şi a Biroului Juridic. Gabriela Scutea şi-a început activitatea în 1995 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, promovând în 1998 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov. Din noiembrie 1999 până în mai 2002, a ocupat funcţia de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, iar în perioada iunie 2002 – august 2003 a ocupat prin delegare funcţia de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov. De asemenea, din august 2003 până în septembrie 2004 a fost delegată prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov. Ulterior, Gabriela Scutea a activat ca procuror în cadrul secţiei judiciare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov (octombrie 2004 – octombrie 2005), iar apoi ca procuror în cadrul Secţiei judiciare a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov (octombrie 2005 – noiembrie 2006).

Codruţ Olaru este procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din ianuarie 2007. El şi-a început activitatea ca procuror în anul 1995 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău, după care a trecut în 2000 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău. În 2002, a fost delegat în funcţia de procuror în cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Anticorupţie al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, iar în 2003 a fost numit şef al acestui serviciu. În noiembrie 2004, a fost transferat la Serviciul Teritorial Bacău al DIICOT, iar din ianuarie 2005 a devenit procuror şef al acestui Serviciu.

Sursa: http://www.agerpres.ro