Judecatorul Lidia Barbulescu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, membru CSM, a declarat joi dupa negocierile de la Ministerul Muncii legate de legea de salarizare ca magistratii au cerut respectarea principiilor drepturilor castigate si respectiv la revenirea la salarizarea de dinaintea reducerii cu 25% din luna iunie 2010.
L. Barbulescu a precizat ca discutiile au fost de natura tehnica si crede ca solicitarile lor vor fi respectate. “Noi ne exprimam speranta ca aceste discutii constructive vor continua si vor avea un rezultat pe care ni-l dorim pentru toti cei vizati de aceasta lege. Mi-am spus punctul de vedere juridic astfel incat legea sa fie aproape de perfectiune. Cu ce credeti ca puteti pleca decat cu promisiuni ca lucrurile vor fi bune”, a afirmat judecatoarea.
Ea a spus ca punctul de vedere prezentat cu care au fost de acord toate asociatiile profesionale si adunarile generale ale magistratilor a fost insusit de plenul CSM adaugand ca spera sa fie bine primit si de tehnicienii celor doua ministere implicate dar si de Guvern. Reprezentantul ICCJ a subliniat ca MJ sustine punctul de vedere al magistratilor. “Eu cred ca se va ajunge la o intelege si ca principiile de drept si legalitatea va invinge. Sunt convinsa. Nu pot sa am o alta parere”, a afirmat Lidia Barbulescu.
Sursa: www.stirirol.ro