Are dreptul la indemnizatie de nastere, dar nu a primit-o, pentru ca nu sunt bani! Este povestea unei tinere mame, care asteapta de aproape un an cei 1.600 de lei, care i se cuvin. Femeia era pe punctul de a-si pierde speranta ca va primi acesti bani, cand a descoperit campania Realitatea TV, in cadrul careia 100 de avocati ofera gratuit consiliere gratuita si sprijin.
Roxana Craciun este invatatoare. Are 32 de ani si in urma cu un an, a adus pe lume o fetita. Aproape tot de atunci, tanara asteapta sa-si primeasca indemnizatia de nastere.
A cautat pe internet sa vada daca mai sunt si altii in situatia ei si a gasit ajutor pe www.realitatea.net/stopabuzurilor.
“Initial am vrut sa abandonez ca m-am gandit ca nu este un caz atat de important si sunt abuzuri mult mai grave pe care statul le face, dar ideea ca fiecare dintre noi avem de suferit din cauza abuzurilor statului renuntam atat de usor, nu face decat sa incurajeze institutiile statului sa se comporte ca atare si in continuare”, a declarat Roxana Craciun, mama.
“Este un abuz din partea angajatorului doamnei Craciun de a nu-i plati aceasta indemnizatie de nastere pentru ca este un drept recunoscut si consacrat prin lege, iar ei au refuzat invocand o serie de dispozitii”, a declarat Alexandru Mateescu, avocat.
Avocatul femeii a dat in judecata institutia de invatamant, pentru recuperarea celor 1.600 de lei. “Banii vor fi destinati in totalitate in folosul copilului, pentru deschiderea unui cont”, Roxana Craciun, mama.
Sursa: www.realitatea.net