Ministerul Educatiei pune conditii Universitatii Spiru Haret.  Examenul de licenta din luna septembrie poate fi organizat de Universitatea Spiru Haret, doar daca se vor respecta anumite conditii, puse de minister.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei, examenul de licenta poate fi organizat doar daca universitatea indeplineste urmatoarele obligatii:
1. Sa comunice Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului tabelul nominal al persoanelor care vor sustine examenul de licenta, pana in data de 15 .08.2010
2. Sa comunice Ministerului lista comisiilor de licenta, lista profesorilor si conferentialilor universitari propusi de institutie dintre cadrele proprii, pana in data de 20.08.2010, in vederea completarii acesteia cu reprezentantii ministerului.
3. Sa organizeze examenul de licenta in locatiile avizate de ARACIS in acest sens
4. Sa comunice Ministerului Educatiei programarea examenelor de licenta, locatiile in care se vor desfasura, salile, datele de organizare.
5. Subiectele pentru examen vor fi elaborate de comisiile numite, iar examenul se va organiza inclusiv prin prezenta directa si nemijlocita a candidatului in fata comisie
6. Sa faciliteze accesul mass media la organizarea si desfasurarea examenului de licenta, in vederea asigurarii transparentei pentru realizarea unei corecte informari a opiniei publixce, accesul media urmand a se face fara a-i perturba pe participanti.
Din comunicat mai reiese ca afirmatiile reprezentantilor Universitatii Spiru Haret, postate pe site-ul propriu, sunt nefondate, neasumate si nesemnate, adaugand ca “nu ministerul a fost cel care a dispus organizarea sesiunii invocate, ci prin prezenta raspunde solicitarii institutiei de invatamant superior de avizare a acestei organizari”.
“Totodata, va reamintim ca modalitatea de interactiune dintre universitate si minister este cu totul alta decat cea uzitata de Universitatea Spiru Haret in ultimele zile, care contravine eforturilor constante facute de minister si de universitate de a aduce in cadrul legal functionarea acestei institutii de invatamant”, se arata in comunicatul Ministerului Educatiei.
Sursa: www.realitatea.net