În Monitorul Oficial nr. 324 din 13 mai a.c. a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 299/2015 pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 174/2010 privind stabilirea formei şi conţinutului permiselor de mic trafic de frontieră.


Totul despre insolvență. Codul insolvenței. Legea nr. 85/2014. Comentariu pe articole. Ediția 5 și Legea procedurii insolvenței. Comentariu pe articole. Ediția 4 sunt acum Legalis®. Comandă cărțile în Raftul Legalis®


În extras

PERMIS DE MIC TRAFIC DE FRONTIERĂ

permis de trafic de mica frontiera

Forma şi mărimea documentului sunt în conformitate cu caracteristicile pentru cartela tip ID-I (document ICAO 9303, partea a treia).

Rubrici faţa I:

Titlul documentului: PERMIS DE MIC TRAFIC DE FRONTIERĂ Numărul documentului: element tactil format din 9 caractere alfanumerice Numele: numele şi prenumele titularului, în această ordine, pe maximum două rânduri Valabil până la data de: data expirării permisului, în formatul ZZ.LL.AAAA

Locul emiterii şi data de începere a valabilităţii: numele misiunii diplomatice/oficiului consular a/al României unde a fost formulată cererea pentru eliberarea unui permis de mic trafic de frontieră, urmat de data în forma ZZ.LL.AAAA.

Tipul de permis: PERMIS DE MIC TRAFIC DE FRONTIERĂ

Observaţii: în toate cazurile, se va insera textul: „Valabil numai împreună cu paşaportul seria ………… nr. ………………”: seria şi numărul paşaportului titularului.

Autoritatea emitentă: M.A.E. ROMÂNIA Fotografia

Semnătura titularului

După caz, se va introduce denumirea documentului în limba ţării terţe.

Permis de trafic de mica frontiera - verso

Rubrici faţa a II-a:

Data şi locul naşterii: data naşterii, în format ZZ.LL.AAAA, urmată de locul naşterii

Adresa: se va introduce adresa completă a titularului, pe maximum 3 rânduri.

Sexul: simbolizat prin litera F sau M

Cetăţenia: se va introduce codul de 3 litere al statului a cărui cetăţenie o deţine titularul.

Observaţii: în toate cazurile, se va insera textul: „Valabil 30 km de la frontiera de stat dintre România şi…… (se va introduce numele statului terţ cu care este încheiat acordul bilateral privind regimul de mic trafic de frontieră)”.

Sub rubrica „Observaţii” va figura textul „Unităţile administrativ-teritoriale situate parţial în zona de 30 km şi parţial în zona cuprinsă între 30 km şi 50 km de la frontiera comună vor fi considerate ca aparţinând zonei de frontieră. Titularului і se interzice să se deplaseze în afara zonei de frontieră. Orice încălcare a acestei atenţionări se sancţionează conform legii.”

Zona citibilă optic (MRZ): în conformitate cu standardul ICAO

Elemente descriptive:

— Documentul conţine un mediu de stocare electronică fără contact, în care sunt incluse elemente biometrice de identificare ale titularului.

— Documentul este construit sub forma unui card format din straturi de policarbonat laminat.

— Denumirile rubricilor se scriu în limba română, folosind diacritice.

— Culoare: variabilă roşu—albastru—roşu.

— Pe fundalul feţei I, stema României este situată în partea dreaptă.

— Elemente de securitate: grafică de securitate (guilloche în două tonuri, fundal de securitate, microtext), cerneală variabilă optic, cerneală fluorescentă în spectrul UV, element holografic variabil optic, elemente de personalizare tactile

— Tehnici de tipărire utilizate: tipar în tehnologie rainbow, tipar waterless, tipar serigrafic

— Personalizarea: prin gravare laser

Permisele de mic trafic de frontieră eliberate de România corespund normelor de siguranţă şi specificaţiilor stabilite prin Regulamentul (CE) nr. 380/2008 al Consiliului din 18 aprilie 2008 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1.030/2002 de instituire a unui model uniform de permis de şedere pentru resortisanţii ţărilor terţe. Acestea vor putea fi adaptate în funcţie de dinamica reglementărilor Uniunii Europene în domeniu.