În Monitorul Oficial nr. 43 din 19 ianuarie a.c. a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 15/2015 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 537/2014 privind condiţiile, procedura şi termenele de restituire ca ajutor de stat a sumelor reprezentând diferenţa dintre nivelul standard al accizelor şi nivelul accizelor diferenţiat pentru motorina utilizată drept combustibil pentru motor.


Noul Cod civil. Comentariu pe articole. Ediția 2. Adăugită și revizuită – Comandă acum în Legalis®


În extras

Articol unic

Hotărârea Guvernului nr. 537/2014 privind condiţiile, procedura şi termenele de restituire ca ajutor de stat a sumelor reprezentând diferenţa dintre nivelul standard al accizelor şi nivelul accizelor diferenţiat pentru motorina utilizată drept combustibil pentru motor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 512 din 9 iulie 2014, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

1. La articolul 8 alineatul (3), litera a) va avea următorul cuprins:

„a) informaţiilor referitoare la operatorii economici din România care nu mai îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. c) pct. (i), lit. d), g) şi h), care se transmit de către Ministerul Finanţelor Publice, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, către Autoritatea Rutieră Română. Protocolul va conţine prevederi privind frecvenţa cu care se comunică informaţiile către Autoritatea Rutieră Română pentru operatorii deja înregistraţi în Registru;“.

2.Articolul 24 va avea următorul cuprins:

„Art. 24

Anexele nr. 1–8 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.“

3. La anexa nr. 2 „Cerere pentru înregistrarea în Registrul vehiculelor şi al operatorilor economici eligibili pentru restituirea de accize“, literele g) şi h) vor avea următorul cuprins:

„g) declaraţie pe propria răspundere din care rezultă că îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. d), g) şi h) din hotărâre;

h) declaraţia pe propria răspundere privind încadrarea întreprinderii în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii prevăzută în anexa nr. 1 la Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare, sau, după caz, o declaraţie pe propria răspundere din care rezultă că nu sunt încadrat în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii;“.

4.Anexa nr. 4 „Cerere de restituire de accize în baza prevederilor art. 176 alin. (6) şi (7) din Codul fiscal“ se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.