În Monitorul Oficial nr. 25 din 13 ianuarie a.c. a fost publicată Decizia nr. 2794/2014 a Departamentului pentru eficienţă energetică din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei privind aprobarea Regulamentului pentru atestarea managerilor energetici şi agreerea societăţilor prestatoare de servicii energetice şi a Regulamentului pentru autorizarea auditorilor energetici din industrie.


Noul Cod civil. Comentariu pe articole. Ediția 2. Adăugită și revizuită – Comandă acum în Legalis®


În extras

Art. 1.

Se aprobă Regulamentul pentru atestarea managerilor energetici şi agreerea societăţilor prestatoare de servicii energetice, prevăzut în anexa nr. 1*), care face parte integrantă din prezenta decizie.

Art. 2.
Se aprobă Regulamentul pentru autorizarea auditorilor energetici din industrie, prevăzut în anexa nr. 2*), care face parte integrantă din prezenta decizie.

*) Anexele nr. 1 şi 2 se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 25 bis, care se poate achiziţiona de la Centrul pentru relaţii cu publicul al Regiei Autonome „Monitorul Oficial”, Bucureşti, şos. Panduri nr. 1.

Art. 3.
Entităţile organizatorice din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei urmăresc respectarea prevederilor prezentei decizii.

Art. 4.
Prezenta decizie se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 5.
La data intrării în vigoare a prezentei decizii se abrogă:

a) Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 38/2013 privind aprobarea Regulamentului pentru autorizarea auditorilor energetici şi a Regulamentului pentru atestarea managerilor energetici şi acreditarea societăţilor prestatoare de servicii energetice, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 400 din 3 iulie 2013;

b) Decizia preşedintelui Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei nr. 57/2003 privind aprobarea Ghidului de pregătire şi examinare a cursanţilor în domeniul elaborării bilanţurilor energetice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 425 din 17 iunie 2003;

c) Decizia preşedintelui Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei nr. 58/2003 privind aprobarea Ghidului de pregătire şi examinare a cursanţilor în domeniul gestiunii energiei, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 423 din 17 iunie 2003.

Şeful Departamentului pentru eficienţă energetică,
Emil Calotă