În Monitorul Oficial nr. 829 din 13 noimebrie a.c. a fost publicat Ordinul nr. 927/2014 Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice pentru completarea Metodologiei privind organizarea şi funcţionarea SUMAL, obligaţiile utilizatorilor SUMAL, precum şi structura şi modalitatea de transmitere a informaţiilor standardizate, aprobată prin Ordinul ministrului delegat pentru ape, păduri şi piscicultură nr. 837/2014.


Comandă acum cele mai noi volume din Raftul Legalis® – Noul Cod penal și Noul Cod de procedură penală


În extras

Art. I

Metodologia privind organizarea şi funcţionarea SUMAL, obligaţiile utilizatorilor SUMAL, precum şi structura şi modalitatea de transmitere a informaţiilor standardizate, aprobată prin Ordinul ministrului delegat pentru ape, păduri şi piscicultură nr. 837/2014, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 761 din 21 octombrie 2014, se completează după cum urmează:

— După articolul 39 se introduce un nou articol, articolul 40, cu următorul cuprins:

„Art. 40

(1) Persoanele fizice îndreptăţite prevăzute de Legea nr. 144/2000 privind acordarea de facilităţi persoanelor care au domiciliul în localităţile rurale aflate în zonele montane, republicată, şi de Legea nr. 33/1996 privind repunerea în unele drepturi economice a locuitorilor Munţilor Apuseni, cu modificările şi completările ulterioare, pot transporta masa lemnoasă de la locul de recoltare, în baza unui aviz de însoţire primar emis de către ocolul silvic care asigură administrarea sau serviciile silvice pentru suprafaţa de fond forestier de pe care s-a recoltat masa lemnoasă.

(2) Materialele lemnoase prevăzute de Legea nr. 144/2000, republicată, şi de Legea nr. 33/1996, cu modificările şi completările ulterioare, rezultate în urma prelucrării — scândură, grinzi, bârne, araci de vie — pot fi transportate, la solicitarea scrisă a proprietarului materialelor lemnoase, cu precizarea destinaţiei, în vederea valorificării în târguri, pieţe, oboare, precum şi în alte locuri destinate activităţilor comerciale, în baza unui aviz de însoţire secundar pentru cherestele, emis în condiţiile Hotărârile Guvernului nr. 470/2014, cu modificările şi completările ulterioare, de către ocolul silvic emitent al avizului de însoţire primar al materialelor lemnoase care au fost supuse prelucrării.

(3) Materialele lemnoase aflate în proprietatea persoanelor fizice, instituţiilor publice şi instituţiilor de cult, care fac dovada deţinerii acestora cu aviz de însoţire, pot fi transportate de la locul de depozitare la locul în care se realizează prelucrarea sau la o altă destinaţie, la solicitarea scrisă a acestora, cu precizarea destinaţiei, în baza unui aviz de însoţire secundar pentru materiale lemnoase, altele decât cherestelele, sau în baza unui aviz de însoţire secundar pentru cherestele, emis în condiţiile Hotărârii Guvernului nr. 470/2014, cu modificările şi completările ulterioare, de către ocolul silvic în a cărui rază teritorială se află depozitate materialele lemnoase.”