În Monitorul Oficial nr. 734 din 8 octombrie a.c. a fost publicat Ordinul nr. 1470 al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru aprobarea Listei obiectivelor de investiţii pentru care se acordă microcredite potrivit art. 14 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 43/2013 privind unele măsuri pentru dezvoltarea şi susţinerea fermelor de familie şi facilitarea accesului la finanţare al fermierilor, în anul 2014, şi criteriilor tehnice necesare microcreditării în condiţiile art. 14 alin. (1) lit. c) din acelaşi act normativ.


Comandă acum cele mai noi volume din Raftul Legalis® – Noul Cod penal și Noul Cod de procedură penală


În extras

Art. 1.

(1) Se aprobă Lista obiectivelor de investiţii pentru care se acordă microcredite potrivit art, 14 alin. (1) lit, a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 43/2013 privind unele măsuri pentru dezvoltarea şi susţinerea fermelor de familie şi facilitarea accesului la finanţare al fermierilor, în anul 2014, şi criteriile tehnice necesare microcreditării în condiţiile art. 14 alin. (1) lit. c) din acelaşi act normativ, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

(2) Plafoanele maxime ale microcreditelor pentru obiective de investiţii în domeniul agricol, acordate în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 43/2013, aprobată cu modificări prin Legea nr. 289/2013, sunt în sumă maximă de până la 15.000 euro/beneficiar.

(3) Plafoanele maxime ale microcreditelor pentru realizarea producţiei agricole, acordate în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 43/2013, aprobată cu modificări prin Legea nr. 289/2013, sunt în sumă maximă de până la 25.000 euro/beneficiar.

Art. 2.

(1) Încadrarea în prevederile prezentului ordin se verifică la împrumutaţi de către instituţia creditoare în momentul acordării microcreditului şi pe parcursul derulării acestuia până la rambursarea integrală. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale verifică, prin departamentele de control, la beneficiari, respectarea prevederilor prezentului ordin.

(2) Investiţiile eligibile în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală pot fi finanţate prin microcredite acordate din fonduri publice naţionale în baza art. 14 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 43/2013, aprobată cu modificări prin Legea nr. 289/2013, doar în limita valorii de până la 5.000 euro/total proiect, în condiţiile în care aceste obiective de investiţii nu fac obiectul unor contracte finanţate din fonduri europene nerambursabile.