În Monitorul Oficial nr. 490 din 2 iulie a.c. a fost publicat Ordinul nr. 685/2014 al Ministerului Economiei privind instituirea schemelor de ajutor de minimis pentru acţiunile din Programul de promovare a exportului, în perioada 1 iulie–31 decembrie 2014.


Descoperă Raftul Legalis® – cea mai flexibilă soluție de doctrină online


În extras

ANEXA Nr. 1

Participarea operatorilor economici, sub pavilion naţional, la târguri şi expoziţii internaţionale în străinătate

1

Titlul schemei de ajutor de minimis: „Participarea operatorilor economici, sub pavilion naţional, la târguri şi expoziţii internaţionale în străinătate“

Art. 1

Prezenta procedură instituie o schemă de ajutor de minimis, denumită „Participarea operatorilor economici, sub pavilion naţional, la târguri şi expoziţii internaţionale în străinătate“ (schema).

Art. 2

Acordarea ajutoarelor de minimis în cadrul acestei scheme se va face numai cu respectarea criteriilor privind ajutorul de minimis stipulate de Regulamentul (UE) nr. 1.407/2013 al Comisiei din 18 decembrie 2013 privind aplicarea articolelor 107 şi 108 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene ajutoarelor de minimis.

2

Scopul schemei

Art. 3

Scopul prezentei scheme este de a susţine operatorii economici în promovarea ofertei de export pe pieţele externe prin participarea, sub pavilion naţional, la târguri şi expoziţii internaţionale.

3

Obiectivele schemei

Art. 4

Obiectivele schemei sunt:

– promovarea exportului;

– îmbunătăţirea structurii exportului;

– îmbunătăţirea accesului produselor şi serviciilor româneşti pe pieţele externe.

4

Necesitatea implementării schemei

Art. 5

Implementarea schemei este necesară pentru susţinerea acţiunilor operatorilor economici pentru promovarea produselor şi serviciilor româneşti pe pieţele externe de interes.