Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a aprobat prin Ordinul 93/2014 modelul şi conţinutul unor formulare de declaraţii informative, respectiv al formularului (392A) „Declaraţie informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul ……….“, al formularului (392B) „Declaraţie informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii şi achiziţiile efectuate în anul ……….“ si al formularului (393) „Declaraţie informativă privind veniturile obţinute din vânzarea de bilete pentru transportul rutier internaţional de persoane, cu locul de plecare din România în anul ……….“.


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Legalis 2.0 – Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie.
Afla totul despre cele mai noi module Legalis 2.0: Dreptul UE și CEDO | Drept Public


În extras:

Art. 1

Se aprobă modelul şi conţinutul formularului (392A) „Declaraţie informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul ……….“, cod 14.13.01.02/ia, prevăzut în anexa nr. 1.

Art. 2

Se aprobă modelul şi conţinutul formularului (392B) „Declaraţie informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii şi achiziţiile efectuate în anul ……….“, cod 14.13.01.02/ib, prevăzut în anexa nr. 2.

Art. 3

Se aprobă modelul şi conţinutul formularului (393) „Declaraţie informativă privind veniturile obţinute din vânzarea de bilete pentru transportul rutier internaţional de persoane, cu locul de plecare din România în anul ……….“, cod 14.13.01.02/v, prevăzut în anexa nr. 3.

Art. 4

Formularele de la art. 1–3 se completează şi se depun conform instrucţiunilor de completare prevăzute în anexa nr. 4.

Art. 5

Procedura de gestionare a formularelor (392A) „Declaraţie informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul ……….“, (392B) „Declaraţie informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii şi achiziţiile efectuate în anul ……….“ şi (393) „Declaraţie informativă privind veniturile obţinute din vânzarea de bilete pentru transportul rutier internaţional de persoane, cu locul de plecare din România în anul ……….“, este prevăzută în anexa nr. 5.

Art. 6

Caracteristicile de tipărire, modul de difuzare, utilizare şi păstrare a formularelor de la art. 1–3 sunt prevăzute în anexa nr. 6.

Art. 7

Anexele nr. 1–6 fac parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 8

Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi se utilizează începând cu declaraţiile aferente anului 2013, cu termen legal de depunere până la data de 25 februarie 2014, inclusiv.

Art. 9

La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.081/2011 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare de declaraţii informative, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 103 din 9 februarie 2011, cu modificările ulterioare.

Art. 10

Direcţia generală proceduri pentru administrarea veniturilor, Direcţia generală de tehnologia informaţiei, Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili, precum şi direcţiile generale regionale ale finanţelor publice şi unităţile fiscale subordonate acestora vor lua măsuri pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.