În Monitorul Oficial nr. 582 din 13 septembrie a.c. a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 696/2013 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 761/2012 privind aprobarea Strategiei de privatizare a Companiei Naţionale „Poşta Română“ – S.A..


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Legalis 2.0 – Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie.
Nou! Din 2 septembrie, clientii Legalis 2.0 pot accesa noul modul Dreptul UE si CEDO


Modificări:

Articol unic

Hotărârea Guvernului nr. 761/2012 privind aprobarea Strategiei de privatizare a Companiei Naţionale „Poşta Română“ – S.A., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 532 din 31 iulie 2012, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

1. La articolul 2, alineatele (1) şi (2) vor avea următorul cuprins:

„Art. 2

(1) Privatizarea Companiei Naţionale «Poşta Română» – S.A. se realizează prin metoda majorării de capital social prin aport de capital privat, prin dobândirea de către un nou investitor a unui pachet de acţiuni reprezentând 51% din capitalul social al companiei, inclusiv cel rezultat ca urmare a conversiei creanţelor statului faţă de Compania Naţională «Poşta Română» – S.A. în acţiuni, în măsura realizării acesteia, dacă este cazul, în cadrul unei operaţiuni de majorare de capital prin emisiune de noi acţiuni. Noile acţiuni emise se oferă spre subscriere investitorului selectat, în vederea dobândirii cotei de 51% din capitalul social, precum şi acţionarului existent Societatea Comercială «Fondul Proprietatea» – S.A. în vederea menţinerii cotei sale de participaţie la capitalul social al companiei prin exercitarea dreptului de preferinţă în condiţiile legii. În cazul în care Societatea Comercială «Fondul Proprietatea» – S.A. nu îşi exercită dreptul de preferinţă ori şi-l exercită parţial, investitorul selectat va subscrie un număr de acţiuni mai mic decât cel oferit iniţial, astfel încât, în oricare situaţie, participaţia sa la capitalul social al companiei să reprezinte 51% din capitalul social al companiei rezultat în urma operaţiunii de majorare. Acţiunile nesubscrise de către Societatea Comercială «Fondul Proprietatea» – S.A. ori de către investitorul selectat se anulează.

(2) Numărul total de acţiuni ce vor fi emise de Compania Naţională «Poşta Română» – S.A. în cadrul majorării de capital, precum şi numărul de acţiuni ce se oferă spre subscriere investitorului selectat în cadrul procesului de privatizare se stabilesc de instituţia publică implicată pentru a asigura respectarea cotei de participaţie ce urmează a fi dobândită de investitorul selectat potrivit prevederilor alin. (1), inclusiv prin luarea în calcul a cotei ce va fi deţinută de stat în urma conversiei creanţelor statului faţă de Compania Naţională «Poşta Română» – S.A. în acţiuni, în măsura realizării acesteia, dacă este cazul.“

2. La articolul 6, alineatul (2) va avea următorul cuprins:

„(2) Cheltuielile pentru pregătirea şi realizarea privatizării includ şi cheltuielile legate de realizarea conversiei, cheltuielile cu remunerarea comisiei de evaluare şi selectare a consultantului, a comisiei de pregătire şi monitorizare a procesului de privatizare şi a comisiei de negociere şi selecţie a investitorului pentru întreaga activitate desfăşurată, cheltuieli care sunt suportate de Compania Naţională «Poşta Română» – S.A.“