În Monitorul Oficial nr. 573 din 9 septembrie a.c. a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 677/2013 privind aprobarea Regulamentului de desfăşurare a concursului sau examenului pentru ocuparea funcţiei publice specifice de inspector antifraudă în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Legalis 2.0 – Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie.
Nou! Din 2 septembrie, clientii Legalis 2.0 pot accesa noul modul Dreptul UE si CEDO


În extras:

Art. 1

(1) Concursul sau examenul pentru ocuparea funcţiei publice specifice de inspector antifraudă în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, denumită în continuare Agenţia, se desfăşoară pe baza normelor procedurale instituite prin prezentul regulament, în conformitate cu principiile competiţiei deschise, profesionalismului, transparenţei, precum şi cel al egalităţii de şanse şi accesului liber pentru fiecare persoană care îndeplineşte condiţiile legale.

(2) Poate participa la concurs sau examen orice persoană care îndeplineşte condiţiile prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi condiţiile prevăzute de art. 4 alin. (7) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 74/2013 privind unele măsuri pentru îmbunătăţirea şi reorganizarea activităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

(3) Concursul se organizează în vederea ocupării unei funcţii publice pe perioadă nedeterminată, iar examenul se organizează în vederea promovării în grad profesional, în condiţiile legii.

Art. 2

Prin inspector antifraudă, în sensul prezentului regulament, se înţelege funcţia publică specifică de execuţie de inspector antifraudă şi funcţia publică specifică de conducere de inspector-şef antifraudă.

Art. 3

(1) Desfăşurarea concursului sau examenului, denumit în continuare concurs, constă în etapele cuprinse între prima zi de depunere a dosarelor candidaţilor şi formularea propunerilor de numire în funcţiile publice vacante pentru care s-a organizat concursul.

(2) În vederea desfăşurării concursului, pentru funcţiile publice specifice de execuţie de inspector antifraudă, se solicită avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici înaintea publicării anunţului de concurs.

(3) Solicitarea prevăzută la alin. (2) trebuie să conţină următoarele elemente:

a) identificarea funcţiilor publice vacante, cu evidenţierea gradului profesional;

b) probele stabilite pentru concurs;

c) condiţiile de participare la concurs, respectiv condiţiile prevăzute de lege pentru ocuparea funcţiilor publice vacante şi alte condiţii specifice prevăzute în fişa postului aferentă respectivei funcţii publice;

d) alte menţiuni referitoare la organizarea concursului sau la condiţiile de participare la concurs.