În Monitorul Oficial nr. 560 din 3 septembrie a.c. a fost publicat Ordinul nr. 2338/1454/2013 al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice și al Ministerului Finanţelor Publice privind stabilirea procedurilor de elaborare, avizare şi transmitere a solicitărilor de ocupare a posturilor la nivelul ordonatorilor principali de credite ai administraţiei publice locale.


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Legalis 2.0 – Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie.
Nou! Din 2 septembrie, clientii Legalis 2.0 pot accesa noul modul Dreptul UE si CEDO


În extras:

Art. 1

În vederea obţinerii avizului prevăzut la art. 5 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2013 pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice din subordinea, sub autoritatea sau coordonarea Guvernului ori a ministerelor, denumită în continuare Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2013, ordonatorul principal de credite al bugetului local întocmeşte o solicitare, conform prevederilor prezentului ordin.

Art. 2

(1) Se aprobă modelul solicitării prevăzute la art. 1, conform anexei care face parte integrantă din prezentul ordin.

(2) Ordonatorul principal de credite al bugetului local răspunde de corectitudinea şi realitatea datelor înscrise în solicitare.

Art. 3

(1) Solicitarea întocmită de ordonatorul principal de credite al bugetului local se depune o dată pe lună, până la data de 20 a lunii, la administraţia judeţeană a finanţelor publice/direcţia generală regională a finanţelor publice, după caz, în vederea avizării în termen de 5 zile lucrătoare de la înregistrare.

(2) Administraţia judeţeană a finanţelor publice/Direcţia generală regională a finanţelor publice, după caz, avizează solicitarea numai pentru următoarele date:

a) corectitudinea sumelor înscrise în coloanele 9–11 din tabelul prezentat în anexă;

b) corelaţia: col. 10 ≤ col. 9 din tabelul prezentat în anexă;

c) corelaţia: col. 11 + col. 12 X număr de luni rămase de plată până la sfârşitul anului + col. 13 (rândul D) ≤ col. 10 din tabelul prezentat în anexă.

(3) Solicitarea avizată favorabil/nefavorabil însoţită de motivarea avizului nefavorabil, după caz, se comunică ordonatorului principal de credite al bugetului local.