În Monitorul Oficial nr. 555 din 2 septembrie a.c. a fost publicat Ordinul nr. 164/2013 al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc privind aprobarea condiţiilor de emitere a biletelor de intrare la jocurile de noroc caracteristice activităţii cluburilor de poker.


Timp de 10 zile puteti evalua GRATUIT continutul Bibliotecii Legislative Legalis 2.0. Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie


În extras:

Art. 1

(1) Biletele de intrare necesare pentru încasarea taxei de acces prevăzute de art. 446din Hotărârea Guvernului nr. 870/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, cu modificările şi completările ulterioare, sunt formulare cu regim special de tipărire, înseriere şi numerotare, fiind produse cu elemente de securizare împotriva falsificării şi contrafacerii.

(2) Aceste bilete de intrare sunt produse de Compania Naţională „Imprimeria Naţională“ – S.A.

(3) Organizatorii de jocuri de noroc sunt obligaţi să facă dovada că deţin licenţă de organizare a jocurilor de noroc şi autorizaţie de exploatare pentru jocuri de noroc caracteristice cluburilor de poker, odată cu solicitarea privind tipărirea biletelor de intrare.

(4) În situaţia în care unui organizator de jocuri de noroc i-a fost revocată licenţa de organizare a jocurilor de noroc, acesta nu poate solicita tipărirea de bilete de intrare şi nu i se vor tipări astfel de bilete, iar în cazul în care unui organizator de jocuri de noroc i-a fost suspendată licenţa de organizare a jocurilor de noroc sau autorizaţia de exploatare a jocurilor de noroc, acesta poate comanda şi i se pot tipări bilete de intrare, pe care însă le poate ridica de la Compania Naţională „Imprimeria Naţională“ – S.A. cu 3 zile înainte de expirarea perioadei de suspendare.

(5) În situaţia în care organizatorul de jocuri de noroc a obţinut în instanţa de judecată suspendarea revocării licenţei de organizare sau a suspendării licenţei de organizare a jocurilor de noroc ori a autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc, acesta poate comanda şi i se pot tipări bilete de intrare.

(6) Tipărirea biletelor de intrare se face în urma unei comenzi scrise a organizatorului de jocuri de noroc către Compania Naţională „Imprimeria Naţională“ – S.A.

(7) Ridicarea biletelor de intrare se face de către persoane delegate ale organizatorilor de jocuri de noroc, împuternicite în acest sens prin delegaţie scrisă.

(8) Formularele de comandă menţionate la alin. (6) şi delegaţiile menţionate la alin. (7) sunt documente-tip produse de Compania Naţională „Imprimeria Naţională“ – S.A. cu elemente de securizare împotriva falsificării şi contrafacerii.

(9) Contravaloarea biletelor de intrare, a formularelor de comandă şi a delegaţiilor va fi achitată de organizatorii de jocuri de noroc în avans către Compania Naţională „Imprimeria Naţională“ – S.A.

(10) Termenul de livrare a documentelor menţionate la alin. (6) şi (8) este de maximum 10 zile lucrătoare de la data efectuării plăţii.