Publicata in M. Of. 690/2012, HG 966/2012 modifica si completeaza Art 4 din HG 828/2007 privind infiintarea Sistemului de protectie a indicatiilor geografice si denumirilor de origine ale produselor agricole si produselor alimentare.

Va prezentam forma consolidata a articolului care a suferit modificari/completari, asa cum poate fi acesta vizualizat in Biblioteca online pentru informare juridica si economica Legalis 2.0:


 Timp de 14 zile puteti evalua GRATUIT continutul Bibliotecii Legislative Legalis 2.0. Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie


HG 828/2007 ….. Art. 4

1) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este autoritatea competentă cu atribuţii în verificarea documentaţiei pentru înregistrarea şi dobândirea protecţiei unei denumiri de origine sau indicaţii geografice a unui produs agricol sau alimentar.

(2) Procedura de înregistrare şi verificare a documentaţiei pentru dobândirea protecţiei unei denumiri de origine sau indicaţii geografice a unui produs agricol ori alimentar, procedura de declarare a opoziţiei la nivel naţional şi procedura de transmitere la nivelul Comisiei Europene a cererii de înregistrare a denumirilor de origine sau indicaţiilor geografice ale produselor agricole sau alimentare, în vederea dobândirii protecţiei la nivelul Uniunii Europene, se aprobă prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale.

(3) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este autoritatea competentă cu atribuţii în verificarea şi monitorizarea activităţii organismelor private de inspecţie şi certificare a produselor agricole sau alimentare.

(3) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este autoritatea competentă cu atribuţii în verificarea, monitorizarea şi recunoaşterea organismelor private de inspecţie şi certificare a produselor agricole sau alimentare.

(4) Regulamentul privind recunoaşterea organismelor private de inspecţie şi certificare a produselor agricole sau alimentare şi supravegherea activităţii organismelor private de inspecţie şi certificare a produselor agricole sau alimentare ce au dobândit protecţia indicaţiilor geografice (I.G.P.) şi a denumirilor de origine (D.O.P.) se aprobă prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale.

modificat de
Hotărâre nr. 966/2012 – pentru modificarea şi completarea art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 828/2007 privind înfiinţarea Sistemului de protecţie a indicaţiilor geografice şi denumirilor de origine ale produselor agricole şi produselor alimentare din 3 octombrie 2012, M. Of. 690/2012;


In acelasi sens, HG 967/2012 modifica Art. 4 din HG 134/2008 privind specialităţile tradiţionale garantate ale produselor agricole şi produselor alimentare.

Timp de 14 zile puteti evalua GRATUIT continutul Bibliotecii Legislative Legalis 2.0. Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie