Joi, 15 martie, presedintele Traian Basescu a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Codului penal si a Legii 286/2009 privind Codul penal prin care se stabileste imprescriptibilitatea infractiunii de omor.

Camera Deputatilor a adoptat, ca for decizional, pe 28 februarie, initiativa legislativa de modificare a Codului Penal. Legea prevede eliminarea prescriptiei pedepselor in cazul omorurilor si, de asemenea, reglementeaza mai clar unele texte de lege care prevad totusi imprescriptibilitatea infractiunilor in caz de genocid sau crime impotriva umanitatii.

Propunerea legislativa a intrat rapid in atentia plenului dupa ce presedintele Camerei, Roberta Anastase, a primit o solicitare din partea lui Traian Basescu prin care cere supunerea spre adoptare cat mai rapida a unei initiative legislative care stabileste imprescriptibilitatea raspunderii penale si a executarii pedepsei in cazul omorului.

“Fac un apel la dumneavoastra adresandu-va rugamintea sa acordati o atentie deosebita supunerii spre adoptare cat mai rapid a propunerii legislative pentru modificarea Codului penal si a legii 286/2009 privind Codul Penal”, se arata in scrisoarea sefului statului.

Sursa: Infolegal.ro