Publicata in M. Of. 799/2011, OUG 94/2011 privind organizarea si functionarea inspectiei economico-financiare la operatorii economici abroga Legea 30/1991 privind organizarea si functionarea controlului financiar si a Garzii financiare si produce modificari la Art 29 dn OG 119/1999 privind controlul intern si controlul financiar preventiv.

Va prezentam forma consolidata a articolului care a suferit modificari, asa cum poate fi acesta vizualizat in Biblioteca legislativa online Legalis 2.0:


 Timp de 14 zile puteti testa GRATUIT tot continutul Bibliotecii Legislative Legalis 2.0. Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie


OG 119/1999 …. ARTICOLUL 29

[*]
Constatarea contravenţiilor, stabilirea şi aplicarea amenzilor, căi de atac, actualizarea nivelului amenzilor
(1) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către:

a) persoanele cu atribuţii de inspecţie din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, pentru contravenţiile prevăzute la art. 27;

b) controlorii din cadrul Corpului controlorilor delegaţi, pentru contravenţiile prevăzute la art. 27 lit. a) şi h).

c) persoanele cu atribuţii de inspecţie economico-financiară din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, pentru contravenţiile prevăzute la art. 27, cu excepţia celor de la lit. d), e) şi j).

(2) Nivelul amenzilor prevăzute la art. 28 se actualizează prin hotărâre a Guvernului, în raport cu rata inflaţiei.

(3) Amenzile prevăzute ca sancţiuni pentru săvârşirea contravenţiilor menţionate la art. 27 pot fi aplicate atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice.

(4) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor şi de aplicare a sancţiunilor, întocmit conform competenţelor stabilite la alin. (1), se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau a comunicării acestuia. Plângerea, însoţită de copia procesului-verbal de constatare a contravenţiei, se depune la organul din care face parte agentul constatator, potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările ulterioare. Plângerea împreună cu dosarul cauzei se trimit de îndată judecătoriei în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia.

modificat de
Ordonanţă de urgenţă nr. 94/2011 – privind organizarea şi funcţionarea inspecţiei economico-financiare la operatorii economici din 2 noiembrie 2011, M. Of. 799/2011 ;

* – Conform prevederilor art. 33 din OUG nr. 94/2011, litera c), astfel cum a fost introdusă prin ordonanţa de urgenţă mai sus menţionată, se aplică numai operatorilor economici definiţi la art. 3 pct. 5 al OUG nr. 94/2011.


Timp de 14 zile puteti testa GRATUIT tot continutul Bibliotecii Legislative Legalis 2.0. Legislatie consolidata, Jurisprudenta romaneasca si europeana, Doctrina, Reviste online, Bibliografie