Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala desfasoara o actiune de amploare, pe raza mun. Bucuresti, la nivelul combaterii fenomenului comercializarii produselor etnobotanice.

Acţiunea vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din peste 20 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri.
Procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 25 de perchezitii domiciliare în mun. Bucuresti şi in mun. Galati.
În sarcina membrilor grupării se reţine că, în perioada iulie 2010-martie 2011, prin intermediul unor societăţi comerciale de comercializare a produselor etnobotanice, au introdus pe teritoriul Romaniei şi au comercializat droguri de risc şi de mare risc.
Deşi societăţile respective au fost în repetate rânduri sancţionate şi urmare a controalelor succesive reprezentanţilor acestor societăţi li s- a adus la cunoştinţă faptul că produsele comercializate au conţinut psihotrop, activitatea infraţională a continuat.
Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus începerea urmăririi penale faţă de 20 de persoane şi 13 persoane juridice, respectiv societăţile comerciale prin intermediul cărora au fost comercializate substanţele stupefiante şi psihotrope supuse controlului naţional, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic ilicit internaţional de droguri de risc şi trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc, prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003 şi art. 3 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 143/2000.
Cercetarile au fost efectuate împreună cu ofiţeri de politie din cadrul B.C.C.O. Bucuresti.

Sursa: DIICOT