In seara zilei de 05 aprilie 2011, in timpul efectuarii controlului specific intrarii in serviciu, in bagajul ce apartinea agentului sef de penitenciare D.I. au fost descoperite doua telefoane mobile marca NOKIA si doua incarcatoare aferente acestor aparate.

Telefoanele nu au fost declarate initial de catre agent si se aflau intr-o punga din plastic, infasurate intr-o folie de staniol, printre alte produse alimentare din bagajul acestuia.

D.I. lucra in sistemul penitenciar, la Penitenciarul Bucuresti – Rahova, de 14 ani, ca supraveghetor in cadrul sectiilor de detinere.

Ulterior momentului in care asupra sa au fost descoperite telefoanele mobile, D.I. si-a înaintat demisia. A fost anuntată secţia 19 Poliţie care a inceput audierile in acest caz, agentul de penitenciare fiind cercetat in stare de libertate. De asemenea cazul a fost sesizat si Parchetului de pe langa Tribunalul Municipiului Bucuresti.

Actiunea se inscrie in contextul adoptarii unor masuri menite sa contribuie la prevenirea, stoparea si reducerea numarului de obiecte interzise care patrund in locurile de detinere, sanctionate ca atare potrivit modificarilor aduse Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, prin Legea nr. 83 din 13 mai 2010.

Sursa: ANP