Curtea Europeana a Drepturilor Omului a anuntat ca urmeaza sa notifice in scris 15 hotarari in data de 12 aprilie 2011, printre care si hotararile in cauzele Adrian Constantin c. Romania si Flaminzeanu c. Romania.

Adrian Constantin c. România (nr. 21175/03)

Reclamantul, Adrian Constantin, este un cetăţean român care s-a născut în 1955 şi locuieşte în Brăila (România). În 2002 a fost condamnat definitiv pentru o neregulă comisă în calitatea sa de reprezentant al unei societăţi de stat. Bazându-şi cererea pe art. 6 §§1 şi 3 (a) şi (b) (dreptul la un proces echitabil), reclamantul susţine că, în acţiunea împotriva sa, reîncadrarea faptelor de către Instanţa Supremă în timpul deliberărilor l-au împiedicat să-şi exercite drepturile sale de apărare şi că aprecierea probelor de către Instanţă face ca acţiunea penală împotriva sa să fie nelegală.

Flamînzeanu c. România (nr. 56664/08)

Reclamantul, Marian Flamînzeanu, este un cetăţean român care sa născut în 1981. El execută în prezent o pedeapsă cu închisoarea pentru tâlhărie. Bazându-şi cererea pe art. 3 (interzicerea tratamentelor inumane sau degradante), el se plânge de condiţiile precare de detenţie din închisorile Rahova, Giurgiu şi Jilava şi, în special, de celule suprapopulate şi tratament medical inadecvat (pentru un accident la coloana vertebrală şi probleme urologice).

 Sursa: CEDO