Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Timis au dispus, prin rechizitoriu, la data de 14.01.2011, trimiterea in judecata a inculpatului Tiberius Sutu Sutu sub aspectul savarsirii infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta.

Probatoriul administrat in cauza pe parcursul urmaririi penale a relevat urmatoarea situatie de fapt:

La data de 2 iunie 2010, inculpatul (politist de frontiera), fiind in timpul serviciului la punctul de trecere a frontierei Cenad i-a cerut denuntatorului G.L.A. suma de 50 de euro pentru ca in schimbul acesteia sa-i permita lui si martorilor I.K. si I.S. sa iasa din tara impreuna cu minora I.A.S., desi nu aveau documentele necesare pentru scoaterea din tara a minorei. Totodata, inculpatul i-a solicitat denuntatorului suma de 400 de euro, pentru a o remite, la randul sau, lucratorilor politiei de frontiera maghiari, pe langa care a lasat sa se creada ca are influenta si ii poate determina, sa permita intrarea pe teritoriul Ungariei a minorei I.A.?.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Timis.

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti au dispus, la data de 28.02.2011, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatei Mia Nistor sub aspectul savarsirii infractiunilor de dare de mita, conducerea unui autovehicul neinmatriculat si cu numar fals de inmatriculare pe drumurile publice, precum si pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de catre o persoana avand dreptul de a conduce suspendat.

Din probele administrate in cauza pe parcursul urmaririi penale a rezultat faptul ca, la data 19 ianuarie 2011, inculpata a fost oprita in trafic de un echipaj al Politiei Rutiere Mehedinti, intrucat nu a acordat prioritate de trecere intr-o intersectie din orasul Drobeta Turnu Severin. Cu acest prilej, lucratorii de politie au constatat ca inculpata (care declarase ca nu are asupra ei documente) avea suspendat dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice, iar masina cu care circula avea numerele provizorii expirate. Dupa ce unul dintre agentii de politie (martor denuntator) a intocmit procesul verbal constatator, inculpata in timp ce scria o declaratie, i-a promis denuntatorului ca ii remite suma de 200 euro daca acesta nu-i intocmeste dosar penal.

Inculpata Nisor Mia a fost surprinsa in flagrant, imediat dupa ce i-a oferit denuntatorului suma de 500 lei, pe care i-a pus pe masa, in biroul acestuia din sediul Inspectoratului de Politie Judeteana Mehedinti.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Mehedinti.

Sursa: Infolegal