Guvernul a adoptat in sedinta de vineri seara o ordonanta de urgenta privind masuri economice pe anul 2011 la nivelul unor operatori economici.

Actul normativ adoptat astazi prevede ca reprezentantii statului sau ai unitatilor administrativ-teritoriale in organele de conducere sau de control ale operatorilor economici, carora li se aplica prevederile OUG nr. 79/2008, aprobata cu modificari prin Legea nr. 203/2009 cu modificarile si completările ulterioare, beneficiaza de o indemnizatie de 1% din remuneratia directorului/directorului general sau a presedintelui consiliului de administratie, respectiv a consiliului de supraveghere, plafonata la nivelul salariului unui secretar de stat sau al viceprimarului unitatii administrativ-teritoriale respective.

„Si pentru anul 2011, indiferent ca este vorba de companii de interes local, judetean sau naţional, daca sunt cu capital majoritar sau integral de stat, se aplica salariile si indemnizatiile plafonate la fel ca si in anul 2010, pana la iesirea Romaniei din recesiune; dupa acel moment putem vorbi de rediscutarea acestor aspecte”, a afirmat primul-ministru Emil Boc.

Seful Executivului a mai precizat ca aceasta decizie a fost luata pentru ca „memorandumul pe care l-am adoptat in Guvern producea efecte doar pentru companiile nationale”.

Sursa: Guvernul Romaniei