Conform Hotararii nr. 371/19 iunie 2008 a Consiliului U.N.B.R., se comunica Uniunii Nationale a Barourilor din Romania la 25 ianuarie 2011 adresa nr. 6025/2 din 20 ianuarie 2011 a Ministerului Justitiei din care rezulta ca au fost initiate masuri administrative privind punerea in functionare a Tribunalului Ilfov, estimandu-se ca la data de 01 mai 2011 va incepe activitatea acestei instante.

Mentionam ca adresa a fost transmisa Baroului Bucuresti iar in baza acesteia Comisia Permanenta a U.N.B.R. si Consiliul U.N.B.R. vor lua masurile ce se impun, determinate de operationalizarea Tribunalului Ilfov.

In anexa nr,1 lit.B din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, cu modificarile si completarile ulterioare, figureaza ca instanta Tribunalul Ilfov, cu sediul in orasul Buftea.

Prin Ordinul ministrului justitiei nr. 3135/C/29.12.2010 a fost aprobat statul de functii al Tribunalului Ilfov.

Dupa aprobarea schemei de personal a Tribunalului Ilfov, Ministerul Justitiei a demarat toate activitatile necesare pentru punerea in functiune a acestei instante judecatoresti, estimand ca termen in acest sens, data de 1 mai 2011.

In vederea corelarii tuturor actiunilor si masurilor necesare a fi intreprinse de Ministerul Justitie, Ministerul Public si U.N.B.R. pentru operationalizarea Tribunalului Ilfov la data estimata, apreciem ci se impune ca si dumneavoastra sa procedati la luarea masurilor legale corespunzatoare in vederea asigurarii asistentei judiciare la nivelul acestui tribunal.

Hotararea nr. 371 din 19 iunie 2008

In temeiul dispozitiilor art. 63 lit. s) raportat la art. 48 alin. (1) din Legea nr.51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere ca, in prezent, avocatii din judetul Ilfov sunt inscrisi in Tabloul avocatilor din Baroul Bucuresti, iar dispozitiile legale coreleaza constituirea barourilor cu organizarea si functionarea Tribunalelor, deoarece, pana in prezent, Tribunalul Ilfov nu este infiintat, Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania adopta prezenta hotarare:

Art. 1 – Baroul Bucuresti include atat avocatii din municipiul Bucuresti cat si avocatii din judetul Ilfov.
Art. 2 – Pana la infiintarea si functionarea Tribunalului Ilfov, avocatii din judetul Ilfov raman inscrisi in Tabloul avocatilor din municipiul Bucuresti, urmand ca dupa infiintarea si functionarea Tribunalului Ilfov sa se examineze posibilitatea infiintarii Baroului Bucuresti si al judetului Ilfov.
Art. 3 – Prezenta se publica pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania www.unbr.ro

Sursa: Infolegal