Peste 64.400 de pensii ale militarilor, politistilor si functionarilor cu statut special din administratia penitenciarelor au fost recalculate, acestia primind din ianuarie 2011 veniturile recalculate, a anuntat, MAI.
Procesul de recalculare a pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor a fost incheiat, 66.450 de pensionari urmand sa primeasca, in luna ianuarie, pensii recalculate, se arata intr-un comunicat al MAI.
Potrivit MAI, termenul de recalculare a fost stabilit pe o perioada de cinci luni de la data intrarii in vigoare a Hotararii Guvernului nr. 735/2010, iar din 1 ianuarie 2011 vor fi puse in plata pensiile recalculate.
„La data de 31.12.2010, la Casa de Pensii a MAI erau in plata un numar de 66.528 de beneficiari de pensii si indemnizatii, din care 66.450 au facut obiectul recalcularii pensiilor, diferenta de 78 fiind cei care au dreptul la indemnizatii, potrivit legii”, a precizat MAI.
In perioada 28 iulie – 22 noiembrie 2010 au fost eliberate pensionarilor 5.294 de adeverinte privind veniturile lunare individuale realizate necesare stabilirii punctajelor medii anuale. Dintre acestea, 856 au fost depuse pana la 22 noiembrie la Casa de Pensii a MAI, insotite de solicitari scrise de recalculare a pensiilor.
MAI precizeaza ca in procesul de recalculare a fost adaptata aplicatia informatica preluata de la Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, au fost introduse datele in aplicatia informatica de recalculare a pensiilor, s-a facut calculul efectiv al pensiilor prin stabilirea punctajului mediu anual si s-a verificat modul de introducere a datelor si al calculului efectiv.
Sursa: www.gandul.info