Preturile solicitate de proprietarii de locuinte vechi din Bucuresti sunt mai mici in medie cu 20% fata de ultimele trei luni ale anului trecut, cea mai mare reducere, de 25%, fiind inregistrata la apartamentele cu trei camere.
In studiul realizat de portalul imobiliar au fost incluse garsonierele, apartamentele cu doua camere si apartamentele cu trei camere, iar analiza a luat in calcul si trei orase din provincie, respectiv Cluj-Napoca, Timisoara si Constanta.
Pretul calculat pentru fiecare oras reprezinta valorile de mijloc pentru fiecare segment de imobil. Sunt eliminate astfel valorile extreme care pot distorsiona semnificativ calculul preturilor medii.
Analiza a evidentiat, in ultimul trimestru al anului 2010, o scadere de aproximativ 20% a pretului mediu de tranzactionare pentru apartamentele vechi din Bucuresti, comparativ cu ultimul trimestru al anului 2009. Cea mai mare scadere s-a inregistrat la nivelul apartamentelor cu trei camere, de la 91.980 de euro in 2009 la 69.300 de euro in ultimul trimestru al anului 2010.
La nivelul oraselor de provincie, cea mai mare scadere a fost inregistrata in Cluj-Napoca, unde preturile cerute de proprietari s-au diminuat cu 20% in ultimul trimestru al anului 2010 comparativ cu aceeasi perioada a anului 2009.
Sursa: www.mediafax.ro