Alpha Bank incearca sa isi faca o imagine buna in fata clientilor prin restituirea comisioanelor percepute ilegal sub forma unui “bonus de loialitate”.
OUG 50/2010 interzice perceprea de catre banci comisionului de risc si redenumirea /introducerea de comisioane noi. Numeroase banci insa au interpretat legea in favoarea lor si au continuat sa perceapa aceste comisioane sub o forma sau alta.
 Unii dintre clientii care s-au vazut nedreptatiti au depus sesizari la banca si ANPC pentru a-si recupera banii.
 Este cazul unui client al Alpha Bank, caruia, dupa intrarea in vigoare a OUG 50 banca i-a marit marja fixa de dobanda la un credit in lei de la 2,5% la 11,2%. Comisionul de risc de 0,3% din soldul curent a fost de asemenea mentinut, si a fost introdus un comision unic de 1% din sold pentru desfasurarea de operatiuni la cererea clientului.
 Clientul a depus numeroase notificari prin care sesiza faptul ca nu este de acord cu cresterea marjei fixe si a cerut sa eliminarea din contract a  comisionului de risc si eliberarea unui scadentar care sa ateste acest lucru.
 Banca i-a propus apoi reducerea marjei fixe cu 1 punct procentual la 10,2% si limitarea comisionului unic la 50 euro, oferta refuzata de client. (exista numeroase astfel de cazuri prezentate pe grupul clientilor nemultumiti de pe Yahoo.com)
Sursa: www.money.ro