Adoptarea legilor salarizarii ar putea fi amanata pentru anul viitor dupa ce Opozitia a reusit sa stopeze citirea motiunii de cenzura vineri, cand era programata.
Astfel, procedura legislativa privind adoptarea legilor salarizarii se prelungeste si exista posibilitatea ca cele doua legi sa nu poata fi adoptate in acest an si in acest fel bugetarii sa recupereze la salariu, incepand cu 1 ianuarie 2010, cei 25% pierduti in vara.
Insa, pentru a nu se ajunge in aceasta situatie, mai ales ca adoptarea celor doua legi este o conditie impusa de Fondul Monetar International, premierul Emil Boc a declarat ca el este pregatit si are déjà pus la punct un plan B pentru depasirea situatiei.
“Va asigur ca, in calitate de prim-ministru, stiu ce trebuie sa fac”, a spus Boc.
El a criticat partidele din opozitie pentru tergiversarea calendarului citirii si dezbaterii motiunii de cenzura.
“Cu cat incepem sa reusim, cu atat opozitia devine mai disperata si trage cu gloante oarbe in toarte partile. Nu pot sa inteleg placerea sadica a PSD si in parte si a PNL ca Romania sa nu reuseasca, ca Romania sa iasa din Acordul cu FMI, ca Romania sa nu aiba in luna ianuarie bani de salarii si pensii, sa intre intr-o situatie dificila. E o placere sadica pe care nu pot sa o inteleg la PSD si PNL, nu pot sa inteleg atata iresponsabilitate din partea liderilor care conduc partidele de opozitie”, a spus Boc.
Premierul a atras atentia ca tergiversarea procedurilor parlamentare poate afecta acordul cu institutiile financiare internationale, care au cerut un set de masuri legislative anti-criza

Sursa: www.capital.ro