La sediul Consiliului Economic si Social s-a semnat astazi noul Contract Colectiv de Munca Unic la Nivel National, pentru anii 2011-2014, care prevede negocierea salariului minim anual, acesta urmand a fi stabilit ca tarif orar.
Pentru 2011, sindicatele si patronatele au stabilit un salariu minim in mediul privat de 700 de lei, cu 30 de lei mai mare decat cel adoptat de executiv pentru sistemul bugetar si cu 100 de lei mai mult decat valoarea actuala a salariului minim in plata.
Contract Colectiv de Munca Unic la Nivel National, semnat astazi la Consiliul Economic si Social intre toate confederatiile patronale reprezentative la nivel national si toate federatiile sindicale la nivel national, prevede ca, pana in 2014, salariul minim se va renegocia in fiecare an, ca și grila de salarizare aferenta necalificatilor, calificatilor, ca și celor cu studii superioare.
Potrivit președintelui Consiliului Economic și Social, principala modificare o reprezinta „stabilirea salariului minim tarifar”, adica cat va reprezenta plata pe care o vor primi angajatii pentru o ora de munca, sistem utilizat deja in statele europene.
Sursa: www.evz.ro