Confederatia “Cartel Alfa” a facut apel la toti bugetarii sa opreasca voluntar lucrul in toate sectoarele si solicita Guvernului sa-si respecte obligatiile catre angajati, sa decida de urgenta plata stimulentelor salariale si sa renunte la masura reducerii salariilor cu 25 la suta.
“Confederatia Nationala Sindicala «Cartel Alfa» lanseaza un apel la solidaritate prin intreruperea voluntara a lucrului in toate sectoarele bugetare. Este momentul sa dovedim, fiecare dintre noi, spirit de solidaritate cu colegii nostri din finante, la fel ca si pentru toti colegii din sectorul bugetar care au decis sa protesteze nu numai pentru neplata stimulentelor financiare, ci si pentru reducerea cu 25% a salariilor”, se arata intr-un comunicat de joi al confederatiei.
Reprezentantii “Cartel Alfa” sustin ca intreruperea voluntara a lucrului este o forma legala de lupta pentru respectarea tuturor drepturilor in Romania.
“Fiecare cetatean trebuie sa fie solidar cu aceasta lupta, trebuie sa rejectam tendintele de manipulare a unor persoane cumparate de actuala putere”, au spus liderii “Cartel Alfa”.
Confederatia Nationala Sindicala “Cartel Alfa” a anuntat ca sustine revendicarile salariatilor din Ministerul de Finante si ANAF, care si-au declarat nemultumirea fata de faptul ca li s-au redus drastic veniturile, in unele cazuri chiar cu 70%, prin reducerea salariilor si prin neacordarea stimulentelor financiare de doua luni (desi acestea nu sunt bugetate).
Sursa: www.mediafax.ro