Cateva zeci de cadre didactice din Capitala protesteaza, la sediul Ministerului Educatiei, in semn de solidaritate cu colegii din toate domeniile de activitate, acestia cerandu-i ministrului Daniel Funeriu sa isi dea demisia si strigand “Dati-ne banii”.
In fata Ministerului Educatiei s-au adunat aproximativ 30 de sindicalisti, afiliati la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant FSLI), care spun ca au venit in semn de solidaritate cu colegii din celelalte sectoare de activitate care au oprit lucrul.
Liderul FSLI filiala sectorului 3 din Capitala, Fanica Gavrila, a declarat, ca numarul protestatarilor este inca mic intrucat au dorit sa participe doar profesorii care au terminat cursurile. Ea a precizat ca cei care au venit la Ministerul Educatiei s-au anuntat unii pe altii, telefonic.
Ea a precizat ca sindicalistii din educatie sunt solidari cu colegii din Finante, intrucat problemele sunt similare in toate sectoarele de activitate.
Protestatarii striga “Jos Funeriu”, “Demisia si “Dati-ne banii” si au la ei fluturasii de salarii, pentru a arata cat castiga lunar.
Sorin Dragne, profesor de sport la Colegiul Tehnic Feroviar “Mihai I”, spune ca el are gradul I, vechime 14 ani in invatamant si in septembrie a castigat 1.023 de lei.
Sursa: www.mediafax.ro